Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potok

Uređuju se dva kilometra zapuštenog potočnog korita

cerje (1)
Ljiljana Risek
28.04.2011.
u 11:56

Korito nije čišćeno dobrih tridesetak godina; nakon čišćenja okolnih površina, mnogi mještani ponovno kane obnoviti poljoprivrednu proizvodnju

CERJE TUŽNO -  Temeljem narudžbe Vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda Plitvica-Bednja u Varaždinu, radnici Hidroinga provode radove na tehničkom uređivanju potoka Lukavec kroz ivanečki Mjesni odbor Cerje Tužno. Zapuštene potočne obale, na kojima su, nešto radnici, a nešto i mještani, prethodno posjekli stabla, čiste se s nekoliko teških strojeva.

– Radovi se odvijaju na potezu od Cerja Tužnog do Lukavca, na kilometar i pol do dva. Inače, ovaj potok nije bio očišćen dobrih tridesetak godina. Radovima je omogućena veća protočnost vode, a neosporno je i to da nakon odlaska strojeva uređene površine izgledaju puno ljepše – izjavio je predsjednik Mjesnog odbora Cerje Tužno Stjepan Brlek. Mještani su pozvani da na dosad zapuštenim površinama ponovno počnu saditi i sijati.

 

Ključne riječi

Komentara 3

CV
cvijece
21:43 28.04.2011.

30 godina se nije čistilo !!! zar ne bi mogli raditi nešto korisno razni zatvorenici ili je to teško organizirati?

SV
svarun
20:26 30.04.2011.

u civiliziranim zemljama ovo bi se zvalo devastacija a kod nas je to \"ciscenje\"...no,ipak je ovo balkan...

SV
svarun
09:11 04.05.2011.

kao sto rekoh: ovo je balkan! :) bio i ostaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije