Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donijela joj poklon

Predsjednica posjetila teško bolesnu Vanesu

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
22.02.2018.
u 17:58

Predsjednica je rekla da će učiniti sve što je moguće u njenim ovlastima vezanu za Vanesinu situaciju.

Iz Ureda predsjednice Republike u četvrtak je potvrđeno da je muškarac koji je prijavljen policiji nakon izricanja prijetnji u razgovoru s Uredom i ranije tražio pomoć u liječenju svoje bolesne kćeri nakon čega je predsjednica od nadležnih institucija tražila "odgovarajuća postupanja u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu".

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak poslijepodne posjetila je teško bolesnu djevojčicu Vanesu Dolenec u KBC-u Zagreb i donijela joj poklon, doznaju 24sata. Posjet nije najavljivala medijima jer štiti privatnost obitelji djeteta.

Predsjednica je rekla da će učiniti sve što je moguće u njenim ovlastima vezanu za Vanesinu situaciju. Dodala je da joj je žao što se Vanesin otac nije predstavio kad je uputio telefonski poziv jer je njezin cijeli Ured uključen u priču, ali su morali postupiti po protokolu koji nalaže da se u takvim situacijama slučaj prijavi policiji.

- Mi smo se upoznale, donijela mi je jednog medvjedića i zaželjela mi je da konačno ozdravim i rekla mi je da će sve biti u redu. Meni je želja da konačno ozdravim, da mi se vrate svi organi koji su mi oduzeti i želim da se samo riješi ta transplantacija bubrega i da mi se riješi taj mjehur i da budem kao svaka normalna djevojka i da sve prođe kako treba - rekla je Vanesa za RTL.

Ranije su se oglasili iz Ureda predsjednice

'Vezano uz slučaj poziva g. Dragana Dolenca Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima.

U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te Vas u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu. 

Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka.

Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca', izvijestili su iz Ureda. 

Komentara 44

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:50 22.02.2018.

Eto vam. Kolinda radi kaj moze, a ovi uhljebi u HZZO nikaj.

HR
Hrvatska
18:14 22.02.2018.

Bravo predsjednice. Divna gesta!

DU
Deleted user
17:09 22.02.2018.

Samo jedna riječ SRAMOTA. Za puno veće stvari mnogi ne odu u pritvor.Sjetite se samo sage oko Žužića i ostalih.Nije.opravdanje za prijetnju,ali ipak treba sve uzeti u obzir.Mnogo toga kažemo pod emocijama pogotovo kad se radi o djetetu.Gledaš djete kako se muči sami zato što nemaš novaca.Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije