Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada donijela uredbu

Stigla službena potvrda: Ured Grabar-Kitarović bit će u Visokoj 22

Milanović ispratio Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.02.2020.
u 13:38

Grabar-Kitarović, osim Ureda, prema Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ima pravo i na vozilo, vozača i dva državna službenika, a novac za plaće i ostale troškove osiguran je u proračunu

Ministarstvo državne imovine službeno je danas potvrdilo da će Ured bivše predsjednice biti na adresi Visoka 22. Na današnjoj sjednici Vlade donesena je Uredba o Uredu predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti. 

Vlada na temelju zahtjeva predsjednika Republike Hrvatske kojem je prestala dužnost, donosi odluku o osnivanju Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti. U kratkom roku, nakon donošenja Odluke na Vladi, bit će omogućen obilazak ureda bivše predsjednice, stoji u priopćenju Ministarstva državne imovine.

Saboru je Vlada sa sjednice uputila konačni prijedlog izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, kojima se od 1. travnja povećava maksimalni iznos naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta (drugih šest mjeseci) za zaposlene i samozaposlene roditelje, sa 120 posto proračunske osnovice mjesečno, odnosno dosadašnjeg limita od 3991 kunu, na 170 posto proračunske osnovice, odnosno 5654 kune za prvih šest mjeseci, ako to pravo koristi jedan roditelj ili prvih osam mjeseci ako to pravo koriste oba roditelja.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da su u apsolutnom iznosu te naknade u mandatu ove Vlade povećane više od 3000 kuna što je, rekao je, ogromno postignuće.

Milanović ispratio Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka
1/8

Komentara 3

DU
Deleted user
10:57 20.02.2020.

uhljebastvo u hrvatskoj ce biti misao vodilja petogodisnjeg trosenja proracunskih sredstava

DU
Deleted user
14:17 20.02.2020.

proslo je pet godina od obecanja da ce joj ured biti u visokoj ...i evo ispunila je obecanje biracima ..barem jedno...

IV
ivanbalic
14:27 20.02.2020.

KGK,sigurno nece uzeti 6+6 placi,pa zar ona ni je "pravi domoljub",ili je to samo lazna predizborna obecanja davala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije