Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Upozorenje agencije za lijekove zbog lijekova za visoki tlak

Liječnici moraju savjetovati pacijente kojima prepisuju lijekovi koji sadrže hidroklorotiazid da kontroliraju eventualne promjene na koži
22. studenoga 2018. u 00:00 4 komentara 7590 prikaza

Rizik za rak usne veći je od četiri do gotovo osam puta kod ljudi koji redovito piju lijekove za visoki krvni tlak koji sadrže hidroklorotiazid, a iz istog razloga ti su pacijenti i u povećanom riziku od nemelanomskog raka kože.

Zaključci su to dvaju danskih ispitivanja koje zdravstvenim radnicima proslijedila Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode, a upozorenje će biti dodano i u uputu o lijeku.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Avatari na europskim granicama: EU uvodi detektore laži za otkrivanje ilegalnih imigranata

>>Miroslav Mišković: Ne želim komentirati tvrdnje da sam pomogao Todoriću

>>UOČI FINALA DAVISOVA KUPA Brat heroja Vukovara: Navijat ću za Hrvatsku jer je Jean-Michel za nju poginuo

>>Aleksandra Mitrović: Fatalna Srpkinja očarala gospodina Savršenog

 | Autor :

 

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • Avatar Roy Bean
    Roy Bean:

    Nije lijek za visoki tlak, nego protiv visokog tlaka. Gdje ti "novinari" dobiju obrazovanje za takvo površno izražavanje.??

  • crocro:

    Zaključak: Čovjek kao najveće dobro očito nije na prvom mjestu. Da je čovjek na prvom mjestu onda bi u sadržaju ove obavijesti za pučanstvo stajao i popis lijekova protiv visokog krvnog tlaka koji sadrže supstancu hidroklorotiazid. Kada bi pučanstvo primilo ... prikaži još! takvu poruku, otišli bi kod svojih liječnika i informirali se o mogućnosti zamjene lijekova ili o štetnosti postojećih. Ovakav sadržaj koji alarmira pučanstvo koji troše lijekove protiv visokoga tlaka da im prijeti opasnost od raka kože, bolje je uopće ne objaviti, nego objaviti a ne priložiti popis lijekova koji sadrže opasnu supstancu. Pa se sada vi, dragi potrošači lijekova izjedajte u mislima da li baš vaš lijek sadrži opasnu supstancu koja izaziva rak kože. Imena opasnih lijekova vjerojatno neće biti objavljena (ako hoće svaka čast), a ako se ne objave onda je industrija lijekova i njezin profit daleko važnije od zdravlja i života ljudi, a to bi onda potvrdilo tezu da čovjek više nije na provom mjestu važnosti.