Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Upoznajte Artura - najdepresivnijeg polarnog medvjeda na svijetu

Borci za prava životinja tvrde kako je očito da je Arturo depresivan jer neprestano ponavlja jedan te isti pokret zatočen u kavezu
24. srpnja 2014. u 15:55 3 komentara 1309 prikaza
Arturo
Foto: Greenpeace
Pogledajte galeriju 1/8

Polarni medvjed Arturo iz Zoološkog vrta u Mendozi na zapadu Argentine polako tone u ludilo uzrokovo depresijom, a vlasnik ZOO-a odbija ga premjestiti u hladnu Kanadu unatoč peticiji koju je potpisalo više od pola milijuna ljudi. Kaže da je 28-godišnji Arturo jednostavno prestar za tako dalek put te da ga ne bi preživio.

Borci za prava životinja tvrde kako je očito da je Arturo depresivan jer neprestano ponavlja jedan te isti pokret zatočen u kavezu. Traže da se medvjed prebaci u Kanadu, gdje bi mu bilo mnogo ugodnije jer temperature u Mendozi znaju doseći i do 30 stupnjeva Celzijusa.

Posljednji polarni medvjed smješten u ZOO-u u Buenos Airesu preminuo je uslijed vala vrućine u prosincu 2012. godine.

Arturova partnerica Pelusa preminula je također 2012. godine, ali od raka i otad Arturo gubi razum.

Vijek polarnih medvjeda kreće se od 15 do 18 godina u divljini, dok u zatočeništvu dožive i do 30 godina.

Arturo | Autor : Facebook/ Naš potok Foto: Facebook/ Naš potok

Facebook

>>Uginuo Knut - najpoznatiji polarni medvjed na svijetu

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

  • novo vriijeme:

    Ovog sirotog medvjeda treba pustiti u divljinu pod hitno. Mišljenja sam da treba donijeti zakone da niti jedna divlja životinja ne bi smjela biti u zoo dulje od čedtvrtine životnog vijeka. Užasno mi je kada vidim da neka životinja ima ... prikaži još!a mladunca u kavezu koji će cijeli život provesti zatočen. Meni je to zločinačko ljudsko ponašanje.

  • hr76:

    2014. je godina, 3-D kina i televizija su dostupni svima, i zato nema više potrebe za zoološke vrtove. Životinje treba ostaviti u njihovom prirodnom habitatu, a djecu voditi umjesto u zagrebački zoološki vrt, u Kopački rit i druge nacionalne i ... prikaži još! parkove prirode, a egzotične životinje neka upoznaju na putovanjima kad odrastu, nadam se da će za to imati više ekonomske mogućnosti nego mi danas.

  • kreont:

    Čovjek je jedno "odvratno" biće, ne cijeni vrednote života. Ovaj čin ne znam sa čim bi opisao. Ali osjećam se trenutno kao arturo.