Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI DILER

Umro je Beli konj (79): Pozlilo mu dan nakon što mu je određen pritvor

Ilustracija
Jurica Galoic/PIXSELL
18.02.2021.
u 15:24

Pavletić je na slobodi bio tek sedam mjeseci, nakon što je morao odslužiti zbog sedam grama kokaina kojeg mu je policija pronašla

Stjepan Pavletić (79), poznatiji pod nadimkom Beli konj, preminuo je u KBC-u Zagreb, dan nakon što mu je sudac odredio jednomjesečni pritvor jer mu je policija u stanu pronašla preko 100 grama kokaina, prenosi 24 sata.

Pavletić je na slobodi bio tek sedam mjeseci, nakon što je morao odslužiti zbog sedam grama kokaina kojeg mu je policija pronašla, a nedavno je predao pet paketića sa 5,68 grama kokaina, no u stanu u Novom Zagrebu mu je pronađeno još 100,68 grama. Stoga mu je određen jednomjesečni pritvor.

Inače, Pavletić je u narkomiljeu poznat već godinama, a još smo o njemu pisali 2013. godine kada mu je zbog pronađenih 203 grama kokaina produljen istražni zatvor, nakon što je 2008. bio osuđen zbog preprodaje kokaina.

Njegovi poznanici govorili su tada da mu je kokain nađen u stanu služio za zabavu, koje se nije odricao.


– Njega su oduvijek zanimale samo dvije stvari: novac i žene – kažu Pavletićevi poznanici.
 
Inače, Pavletić je rođen je u radničkoj obitelji. U mladosti se bavio i sportom, a u Jugoslaviji je osvojio i zlatnu medalju u trčanju. Sa 17 godina je radio kao sportski novinar za Karlovački tjednik. Školu je napustio i otišao u Njemačku i Švicarsku gdje se povezao s krim-miljeom i silno obogatio te ondje otvorio dva noćna kluba, koje je kasnije prodao. U Hrvatskoj ima obitelj, ali je živio sam, no često je bio u društvu poduzetnika, sportaša i manekenki.


 

Njegov odvjetnik se još tada zalagao za puštanje Pavletića iz zatvora jer je, kako govori, bio srčani bolesnik, a zbog financijske neovisnosti nije imao potrebu posezati za kaznenim djelima.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar papigagolog
papigagolog
15:42 18.02.2021.

Zašto nije bijeli konj? Je li on iz Belog Manastira?

Avatar petarikverc
petarikverc
16:25 18.02.2021.

Eksplicite, svaka država ima svoju mafiju, samo hrvatska mafija ima svoju državu!

DU
Deleted user
16:34 18.02.2021.

Aj nek mu Bog oprosti grijehe i da mir božji, riješio je muke sebi i drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije