Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspliće se misterij

Umirovljenika polili benzinom i zapalili a da nisu znali je li još živ

marica duvnjak, pero lukić (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/6
09.02.2011.
u 11:31

Pero Lukić i Marica Duvnjak potrošili su tjedne u planiranju zločina. Na kraju su Hrvoju Filipoviću uzeli samo kreditne kartice

Novac je motiv okrutnog ubojstva Hrvoja Filipovića, umirovljena šefa Odsjeka za promet na zagrebačkom Plesu, a policija je za njegovu smrt, odnosno teško ubojstvo iz koristoljublja osumnjičila nevjenčane supružnike Peru Lukića (32) i Maricu Duvnjak (33).

Kobna čaša soka

Policija je ustanovila da je par okrutno ubojstvo vitalnog i veselog umirovljenika, kako su ga kolege iz zračne luke opisali, planirao tjednima. Nevjenčani supružnici imali su pažljivo razrađenu strategiju. Kao mamac poslužio je oglas za druženje u tiskovini na koji se umirovljenik javio. Dogovorili su sastanak.

U stanu na Peščenici koji je unajmila nevjenčana supruga umirovljenik se dovezao svojim BMW-om 318 31. siječnja. Pozvonio je na vrata stana. Tijekom druženja Hrvoju Filipoviću ponuđena je čaša soka u koju su usuli usitnjene omamljujuće lijekove. Umirovljenik je ispio napitak ne znajući da će ga stajati života. Počeo je gubiti svijest. Tako malaksalog, nevjenčani supružnici zajedničkim su ga snagama iznijeli iz stana i posjeli na stražnje sjedalo BMW-a.

Automobil je vozio muškarac. Na benzinskoj postaji u istočnom djelu grada stao je, izvadio kreditnu karticu iz džepa omamljenog 71-godišnjaka te je njome platio kanistar i 16 litara benzina. Uzeo je i ključeve stana u Novom Zagrebu. Kada se dovezao do Ravenščice nadomak Križevaca, u kojoj je inače i živio, iznio je umirovljenika iz automobila te ga odnio do udubine šumskog puta u kojoj ga je polio benzinom i zapalio.

Nakit doveo do ubojica

U kojem je trenutku nesretni umirovljenik preminuo te je li živ izgorio policija nije ustanovila. Ubojica je pobjegao s mjesta zločina i vratio se u Zagreb istim BMW-om. Hladnokrvno je otišao u žrtvin stan u Novom Zagrebu i odnio videokameru i fotoaparat. Zatim se vratio u stan na Peščenici i u perilici oprao odjeću kako bi uništio dokaze. Sljedećih dana služio se kreditnim i bankovnim karticama ubijenog, kupovao različitu tehničku robu te podizao veće količine novca. Njegova, odnosno njihova pohlepa bilo je upravo ono što je policiju dovelo do ubojica.

Iako se pri pronalasku ostataka trupla, na koje je naišao slučajni prolaznik, nije moglo ustanoviti ni identitet, ni spol ni dob, policija je ipak pronašla trag – umirovljenikov nakit koji nije izgorio. Upravo je to bio znak da je motiv mogao biti novac. Pomogao im je i iskaz građanina koji je na mjestu paleža toga dana vidio plamen. U međuvremenu je i umirovljenikova majka prijavila nestanak.

Pošto su obavili niz obavijesnih razgovora trag ih je doveo do nevjenčanih supružnika. Policija je zadnjih nekoliko dana ispitivala ljude u selu o zločinu, a i pred kućom Lukićevih policijski automobil viđen je unatrag dva dana. U stanu para pronašli su tehničku robu, uz ostalo i videokameru i fotoaparat koji je ubojica ukrao umirovljeniku iz stana. Istražni im je sudac poslije ispitivanja odredio pritvor.

Obitelj nesretnog Hrvoja Filipovića danas nije željela razgovarati s novinarima.

Komentara 82

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
22:04 09.02.2011.

- srbi.............

HE
Heracle
18:04 09.02.2011.

\"Račun je platio kreditnom karticom omamljenog umirovljenika.\" EPIC FAIL !

JA
jalnus
21:34 09.02.2011.

Viagra ubija, eto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije