Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nisam samo ja kriva'

Umirovljenica koja je pregazila dječaka napisala pismo sucu: 'Vi nemate nimalo suosjećanja'

uđenje Štefaniji Linidć za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo dječak
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
05.02.2020.
u 11:21

"Osudili ste me na četiri godine. Za mene je to smrtna osuda", poručila je Štefanija Lindić

Četiri godine zatvora dosudio je Općinski sud u Novom Zagrebu u veljači prošle godine 76-godišnjoj Štefaniji Lindić zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo šestogodišnji dječak. No nakon njezine žalbe Županijski sud u Slavonskom Brodu smanjio je kaznu na dvije i pol godine i 20.000 kuna sudskih troškova te izrekao zabranu upravljanja vozilom na pet godina od dana kada iziđe iz zatvora. U međuvremenu, umirovljenica je uputila pismo sucu koji je na kraju prve presude umirovljenicu okarakterizirao kao nekritičnu, nerealnu, sebičnu i neobjektivnu, što ju je jako zasmetalo.

Iako je imala priliku na raspravi iznijeti detaljnu obranu i okolnosti nesreće, Lindić u pismu krivnju svaljuje i na majku preminulog dječaka te na samu nestašnu dječicu, piše Jutarnji list.

"Žalosna sam i razočarana da se jedan sudac služi tako groznim i negativnim riječima prema osuđenom čovjeku. Nesreća se jednostavno dogodila. I na snimci se vidi da nisam samo ja kriva za nesreću. Na zebri nije bilo nikoga, a oni su dotrčali i tako smo zajedno stigli na isto mjesto. Dijete se istrgnulo bratu, brat mami i tako su došli pod moj auto. Jer da je ikoga bilo na zebri, ja bih refleksno kočila. (...) Od tog momenta više ne živim, već životarim. A vi me nazivate najpogrdnijim rječnikom. To ne pristaje jednom sucu. Navodno ste bili selski sudac i tako ste komunicirali s jadnim seljacima jer ste se osjećali superiornim. I taj vam je rječnik ostao u krvi", napisala je osuđena Lindić sucu Đurinecu nakon zaprimljene pisane presude.

Zasmetao ju je i dio da je plakanje i klečanje odglumila.

"Čovječe, pa vi nemate nimalo suosjećanja ni milosti. Zar vi ne znate da ako nema boli u srcu, nema ni suze u oku? Kako bih mogla onako plakati da se nisam tako osjećala, a vi kažete da je to bilo radi novinara. Ja sam duboko u vjeri. Ja se bojim Boga. I svaki dan plačem, a novinara nigdje. To što sam vozila auto nakon godine dana od prometne je zato što živimo na brijegu i do mene se ide šumom, a ja svaki dan u pola sedam želim ići na misu, pa sam se samo autom spuštala. (...) Život mi nije bio lak, a vi me smatrate najgorom osobom na svijetu. Osudili ste me na četiri godine. Za mene je to smrtna osuda. Žao mi je Vas da ste tako okrutni i kada ne biste trebali biti. Vjerojatno ste takav čovjek. Ne vjerujem da vas ne peče savjest i da mirno spavate. Ne vjerujem da se osjećate pravednim! Neka Vam Bog pomogne", zaključila je u pismu.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
12:45 05.02.2020.

Baba koja se naživila i izvršila smrtnu kaznu nad djetetom traži suosjećanje?

DU
Deleted user
13:07 05.02.2020.

Gospođo, ubili ste dijete. Ne može se čin relativizirati samo zato jer ga niste ubili namjerno sjekirom i zato što ste redovito pred oltarom. O čemu pričamo?!

PE
peromir
12:37 05.02.2020.

Gospođa je plakala jer je njena kazna od 5 godina bila preduga a kako ona kaže za nju smrtna kazna....možda je a možda bi nakon pet godina izasla iz zatvora.to nezna nitko jedino što znamo sigurno da je to.djete živjelolo samo OSAM godina.draga.gospođo vaša tuga je pogrešno usmjerena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije