Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoke bitke

Ukrajinci: Ova vatrena kugla ruski je avion koji smo srušili

Foto: GROUND FORCES OF UKRAINE
1/2
08.03.2022.
u 08:50

Poslije je oboren još jedan ruski avion, rekao je zapovjednik ukrajinskih snaga, general Valerij Žaluznij.

Ruska invazija na Ukrajinu traje već dva tjedna, a na udaru su brojni gradovi, među kojima je i Harkiv na samom istoku zemlje.

Tamo se vode žestoke bitke, a Ukrajinci su objavili da su srušili ruski vojni avion.

Na dvije fotografije vidi se vatrena kugla za koju Ukrajinci tvrde da je ruski avion u plamenu, prenosi Kyiv Independent.

Poslije je oboren još jedan ruski avion, rekao je zapovjednik ukrajinskih snaga, general Valerij Žaluznij.

Foto: GROUND FORCES OF UKRAINE

Podsjetimo, u nekoliko ukrajinskih gradova vrlo je teška situacija, a najgora je u Mariupolju, gradu pod ruskom opsadom na jugoistoku Ukrajine koji se nalazi na strateški važnom prostoru, a Rusija ga želi osvojiti kako bi povezala svoje trupe na jugu i istoku zemlje. Stanovnici su pod stalnom topničkom paljbom, a mnogi više nemaju pristup vodi i hrani. Leševi su na ulicama, nitko ih ne uspijeva preuzeti zbog stalnog bombardiranja.

Iako Rusija demantira da granatira civilne mete, Ukrajinci na terenu govore suprotno. – Napadaju bolnice kao i sve drugo, nije ih briga – rekao je za BBC liječnik Oleg Revko iz grada Černjihiva.

 – Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti. Kaznit ćemo svakog zločinca – poručio je ukrajinski lider Volodimir Zelenski nakon što su ruske granate ubile cijelu četveročlanu obitelj koja je bježala iz Irpina, grada sjeverno od Kijeva.

Video – Rusi napuštaju bojišta i ostavljaju nedirnuto oružje Ukrajincima

 

Rusija je u Ukrajinu poslala gotovo sve trupe okupljene posljednjih mjeseci na granici između dviju zemalja, procijenio je u ponedjeljak Pentagon, koji je sa svoje strane poslao 500 dodatnih vojnika u Europu radi jačanja sigurnosti NATO-a.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dosad je rasporedio u Ukrajini gotovo cjelokupan kontingent od više od 150.000 vojnika, rekao je u ponedjeljak visoki američki obrambeni dužnosnik. Intenziviranjem ruskih operacija civili su sve više pogođeni, a Moskva sada nastoji "regrutirati" strane borce, uključujući Sirijce.

Komentara 2

TM
trade_mark
09:17 08.03.2022.

skidajte sve to s neba!

MA
Mast
09:24 08.03.2022.

..Neka vam lažu, i to je vrsta ratovanja !!!..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije