Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U BJELOVARU

Ukoliko sumnjate na koronu, zovite odabranog liječnika i izbjegavajte direktan odlazak u bolnicu

OB Bjelovar
Foto: Ivona Ćuk
1/5
26.02.2020.
u 15:33

Ravnatelj bjelovarske bolnice Alli Allouch: "Korona je poznata ljudima već 60 godina"

U sklopu poduzetnih mjera po naputku Ministarstva zdravstva u bjelovarskoj Općoj bolnici u pripremi je i prostor za prihvat pacijenata ukoliko dođe do zaraze koronavirusom u kojemu pacijent može biti privremeno smješten uoči premještaja u zagrebačke klinike.

Ovi koraci utvrđeni su na sastanku ravnateljstva i liječnika Opće bolnice Bjelovar te predstavnika Zavoda za javno zdravstvo BBŽ vezanom uz koronavirus.

Jedna od prisutnih bila je doktorica Vesna Grgić, specijalist epidemiologije iz Zavoda za javno zdravsto u županiji. Ustvrđeni su točni koraci koje mora učiniti pacijent koji sumnja da je zaražen koronavirusom, a prvi je poziv odabranog liječnika.

VIDEO: U Bjelovaru održan sastanak vezan uz koronavirus

- Obavezno je prvo nazvati odabranog liječnika, a ne doći u bolnicu. Nakon toga oni kontaktiraju nas epidemiologe koji smo dostupni 24 sata dnevno koji ustvrđujemo postoji li opravdana sumnja na koronavirus. Ukoliko procjenimo da postoji mogućnost za to, pacijent se šalje posebnim prolazom u izoliranu sobu pripremljenu posebno za moguće pacijente s koronavirusom. Tamo čeka rezultate nalaza i ako su oni pozitivni, pacijent se šalje u Zagreb - istaknula je epidemologinja Grgić.

Izolirana soba naročito je bitna jer ima poseban pristup pa, ako pacijent napravi sve po uputama, neće imati pristup ostalim pacijentima u čekaonicama, hitnim službama i slično.

Da mjesta nema panici ustvrdio je i dugogodišnji ravnatelj OB Bjelovar, Alli Allouch.

- Epidemija koja je krenula krajem prošle godine u Kini, očekivano je došla i do naše sredine, bilo je samo pitanje dana. Molio bih sve da ne paničare, ovo je bolest koja postoji od 60-ih godina i veliki broj nas ga je imao, a da nismo ni znali. Radi se o novoj sorti virusa koji je promijenio svoju narav i sada dolazi s težim oblikom. Međutim, kada gledamo statistički, epidemološki i klinički on je daleko blaži od svih ostalih kojih smo imali, pa i virusa gripe. Apeliram na građane, ukoliko se i pojave simptomi, neka prvo pomisle da je gripa - objasnio je doktor Alli Allouch iz bjelovarske bolnice.

VIDEO: Ravnatelj OB Bjelovar poziva na smirivanje situacije

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
16:09 26.02.2020.

dobro čovjek zbori....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije