Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Uklete zgrade na zagrebačkom Borovju

Naslovnica 11. 10. 2018.
11.10.2018.
u 00:03

Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo upravljanja državnom imovinom nisu se mogli dogovoriti tko će upravljati zgradama

Od samog su početka, kažu stanari, zgrade uklete. S njih je nekoliko godina nakon gradnje odletio krov, isti taj koji je sad pun trave i šikarja

Ma da ne mora, ovamo čak ni sunce ne bi ušlo – dok nas pušta u nekoć bordo, a danas blijedoružičastu zgradu u Ulici grada Chicaga 23 na zagrebačkom Borovju, u prolazu nam dobacuje jedna od stanarki. Mimoilazi se na izlazu sa susjedom, ali ne pozdravlja ga.

– To vam je jedan od onih – dovikuje nam, već pretpostavljajući da nam je kristalno jasno da zgrade koje su prije 18 godina zamišljene kao mjesto u kojem će dom dobiti mladi znanstvenici i njihove obitelji, sada uglavnom nastanjuju oni koji su tamo došli nasilno. Od 122 stana, koliko ih je za novake sagrađeno u tri zgrade na brojevima 19, 21 i 23, u tek četiri, kažu stanari, trenutačno žive oni koji su do doma došli natječajem Ministarstva znanosti i obrazovanja, inače i vlasnika zgrada, koji sada obavijestima po katovima moli stanare da jave policiji “ako uoče kretanje nepoznatih osoba u zgradi”.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

Ne propustite i sljedeće:

>> Intervju - Ivan Penava: Milijan Brkić nema veze s prosvjedom u Vukovaru

>> Stručnjaci: Ovo je korak do tragedije, rafinerija je tempirana bomba

>> Sedam najboljih hrvatskih pjenušaca

>> Osvojite Hyundai i20

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:44 10.10.2018.

To Plenković treba riješiti jednostavno," do ponedeljka se dogovorite ili u utorak ne morate na posao" i točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije