Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeti odnosi
Povratak na članak

UK odbila zajamčiti puni diplomatski status veleposlaniku EU-a

Europska unija ima po svijetu 143 delegacija i sve one imaju status diplomatskih misija te u državama domaćinima uživaju puni diplomatski status

Komentari 3

VA
vadis1
20:42 21.01.2021.

EU nije drzava, njene clanice su drzave priznate u UN.

VL
BR
Branitelj2020
17:12 21.01.2021.

Bravo V. Britanija. Točno EU nije nacionalna država i birokrati tog trgovačkog bloka nemaju pravo na dipolmatski status.

VL
CR
crocro
11:20 21.01.2021.

A da li UK ima svojega diplomatskog predstavnika u EU, ili ga planira imati. Ali ako ga nema ili ga ne planira imati, onda je logično da osporavaju puni diplomatski status diplomatskog predstavnika EU u UK. Ali ako ga ima ili će ga imati, onda treba rimjeniti recipročne mjere i otkazati svakog diplomatskog predstavnika UK u EU. Pa ako UK želi zatezati međsobne odnse i kazati svoju dominaciju, onda neka to čine i dalje a EU ih samo treba ignorirati, tim više što se UK želi narugati EU i staviti na znanje kako EU više pati za savezom sa UK, nego UK za EU. A EU je ta koja vjerojatno slini za UK, pa to ovi vide i zato pokazuju mišiće. EU samo treba ignorirati UK i spustiti ih na zemlju, nakon što su poletjeli u visinu oslobađanjem svojega balona. EU treba pokazati UK tko koga više treba a ne pokazivati slinjenje zbog rastanka. A UK sama to ne pokazuje. Kada bi to tako bilo, UK ne bi palo na pamet osporavati status diplomata EU u UK.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.