Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravilnosti
Povratak na članak

Ujedinjena oporba: Zakon o zaštiti zviždača ne funkcionira

Saborska opozicija slaže se da novi zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti nije korak naprijed, vladajući misle da jest.

Komentari 2

ZI
zip123
10:01 02.02.2019.

Ma da?

VL
MK
mkinkognito
17:13 01.02.2019.

Svak zvizdač nije uvijek u dobroj vjeri, nekad će prijavit iz osvete kako bi nekomu nakopao probleme iako zna kako nema ništa od toga, on se izvuče jer kao u dobroj vjeri a oklevetani trpi jer narod razmišlja gdje ima dima ima i vatre. Drugi se osvećuju jer ne mogu primaknut svoju košaru kako bi nešto palo u nju. Zadnji su oni koji će prijaviti zbog poštenog pogleda na svijet. Od dobre žive takozvani istraživački novinari. Netko im nešto dojavi prigodno složene papire i događaje, dok se stvar rasčisti ode ugled. Nekad su to naručeni članci ali ako su kao u dobroj vjeri … . Zato ne može zviždač biti bezuvjetno zaštićen nego samo kad može dokazati dobru vjeru ili predvidjeti oštru kaznu za namjerno klevetanje. Računajte na to kako je u hrvatskoj moguće sve oprostiti osim uspjeha.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.