Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pali šverceri

Uhitili krijumčare u Rijeci: U kombi su natrpali 61 migranta

Migranti pokušali ući u Hrvatsku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
10.09.2018.
u 11:42

Pokušali su ih u petak prebaciti iz Donjeg Lapca do ilegalnih graničnih prijelaza.

Sedam osoba uhićeno je te im je u Rijeci određen istražni zatvor pod sumnjom za pokušaj prebacivanja ilegalnih migranata.

Jovan Stanojković (25), Aleksandar Trajković (29) i Miroslav Stošić (30), državljani Srbije iz Vranja te Vulnet Ranadani (25) i Liridon Jahiu (25) iz Preševa sumnjiče se da su u tovarnom prostoru kombija prevozili 58 državljana Pakistana i tri turska državljanina, piše Novi list

Pokušali su ih u petak prebaciti iz Donjeg Lapca do ilegalnih graničnih prijelaza. Policijska patrola na Grobniku natjerala je krijumčare da skrenu s autoceste koji su u tom trenutku pustili nesretnike da besciljno lutaju, no ubrzo su zamjećeni, a nakon utvrđivanja identiteta ponovo prepraćeni do granice s BiH.

Migranti pokušali ući u Hrvatsku
1/28

Albanski državljanin 27-godišnji Olmedo Gora osumnjičen je da je automobilom pokušao prevesti četvoricu državljana Pakistana, pri čemu je u subotu poslijepodne uhićen u mjestu Žejane nadomak graničnog prijalaza. Na ispitivanju je tvrdio kako nalogodavca ne poznaje, ali je otkrio kako se odaziva na ime Ahmet te da je iz Sarajeva. Gora je dobio ponudu da za 400 eura prebaci ilegalne migrante koje je Fiatom Puntom ukrcao u Ličkom Petrovom Selu te vozio prema Sloveniji.

Beograđanin Aleksandar Despotović (26) je negdje na autocesti Beograd-Zagreb u kombi Ducato ukrcao 28 Afganistanaca i Iranaca, te je s njima uhvaćen u Gornjem Jelenju.

Komentara 23

Avatar tituš
tituš
11:56 10.09.2018.

pa tko nam to državom švrlja i krijumčari ljude?? Božinoviću, ovo nije u skladu s onim što pričaš!

JU
juma
11:52 10.09.2018.

Smanjite malo dozivljaj. Svi ovi likovi su najdalje za mjesec dana na slobodi i nastavljaju svoju "djelatnost". Takvo nam je zakonodavstvo i pravosudje.

LU
lunar777
11:53 10.09.2018.

Za krijumčare ljudi se trebaju brutalno postrožiti zakoni pa da vidimo onda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije