Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ UHIĆEN

Dječak koji je ozlijeđen u naletu automobila životno je ugrožen, podvrgnut operaciji

Prometna u Koprivnici
Foto: Robert Mihaljević
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina, Romana Kovačević
13.06.2019.
u 13:28

Vozač koji je u srijedu naletio na dvoje djece na biciklima je pobjegao, a uhićen je u večernjim satima

Vozač koji je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na dvoje djece na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao uhićen je u večernjim satima, izvijestila je koprivničko-križevačka policija. Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je 77-godišnji muškarac s koprivničkog područja, priopćili su iz policije, navodeći da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Osmogodišnjak iz Koprivnice kojeg je automobilom jučer udario 77-godišnjak i pobjegao, u životnoj je opasnosti, potvrdio nam je dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

- Dijete je jutros u pola pet prevezeno k nama u Klaićevu i dodatnim pretragama vidjelo se da se krvarenje na mozgu širi, zbog čega je podvrgnut neurokirurškom zahvatu koji još traje. Da, takva ozljeda sama po sebi znači da pacijent jest životno ugrožen - kazao je ravnatelj dr. Roić. 

Video: Očevid na mjestu prometne nesreće

Osumnjičeni vozač automobila VW Polo vozio je u smjeru Koprivničkog Ivanca kad je oko 18,45 sati zbog neprilagođene brzine sletio sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu a zatim i u drugo.

Prilikom udara djeca su odbačena u sjeverni kanal. U sjeverni kanal sletio je i automobil ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja udaljio s mjesta nesreće. Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernom prometnom trakom bez zaštitne kacige.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je muškarac rođen 1942.g. s koprivničkog područja

U srijedu, 12. lipnja, oko 18.45 sati u mjestu Goričko osobni automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom broj 2112  u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal, nakon čega se vratio na kolnik te u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci  udario u bicikl, kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru upravljalo dijete rođeno 2011.g. bez zaštitne kacige na glavi i koje je palo s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred vozača bicikla rođenog 2011.g. upravljalo dijete rođeno 2010.g., bez zaštitne kacige na glavi i koje je od siline udarca odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku.

Vozilo je sletjelo u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta događaja prometne nesreće. Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica. Do sada prikupljenim informacijama dječak rođen 2010.g. zadobio je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok drugi dječak nije zadobio ozljede.

Za vrijeme vršenja očevida, od 19.10 do 21.05 sati za sav promet bila je zatvorena županijska cesta te se promet odvijao obilaznim pravcima".

 

Ključne riječi

Komentara 30

VO
vorda400
07:54 13.06.2019.

Za to bi trebao dobiti bar 10g svakom se može dogoditi nesreća ali stari moj bježanje sa mjesta nesreće bi trebala biti posebna kategorija

TH
thu
08:14 13.06.2019.

Vjerojatno če biti djeca kriva jel su vozili bez kacige i krivom stranom ceste...

Avatar Keep_calm
Keep_calm
08:52 13.06.2019.

Zbog brzine sletio u grabu, vratio se nazad na cestu, pokupio bicikliste jednog za drugim, sletio u suprotnu grabu, vratio se nazad na cestu, i bez zaustavljanja nestao u vidu lastinog repa... I još šlag na tortu, 77 godina! Pa gdje to ima?! Šta je ovaj bio, reli vozač?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije