Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bangladeš

Uhićen inženjer zgrade u kojoj je poginulo 487 osoba

bangladeš
Reuters/ PIXSELL
03.05.2013.
u 07:47

Zbog nemara, bangladeška policija uhitila je inženjera koji je dan prije urušavanja zgrade tvornice odjeće, u kojem je poginulo 487 osoba, upozorio da je zgrada nesigurna

Zbog nemara, bangladeška policija uhitila je inženjera koji je dan prije urušavanja zgrade tvornice odjeće, u kojoj je poginulo 487 ljudi, upozorio da je zgrada nesigurna, piše Associated press.

Urušavanje osmerokatnice, zgrade tvornice odjeće jedna je od najsmrtonosnijih katastrofa u Bangladešu. Nestalim se, prema službenim podacima, smatra još najmanje 147 ljudi.

Uhićeni inženjer radio je kao konzultant vlasnika zgrade Rana Plaza u vrijeme kada je vlasnik nelegalno dodao još tri kata na peterokatnicu.

Abdur Razzak Khan uhićen je zbog nemara, a gradonačelnik općine Savar suspendiran zbog odobravanja dizajna i izgleda zgrade, rekli su policijski dužnosnici.

Vlasnik zgrade Mohamed Sohel Rana, nakon što je primjetio pukotine na zgradi, pozvao je inženjera Khana da pregleda zgradu, nakon čega je ovaj utvrdio da je zgrada nesigurna i da je potrebna evakuacija.

Usprkos upozorenjima policije da se zgrada evakuira, radnici su na zahtjev poslodavaca ipak ušli u zgradu. Srušila se nakon par sati.

Nekoliko dana prije uhićen je i vlasnik zgrade, a očekuje se da će biti optužen za nemar, bespravnu gradnju i ilegalnu gradnju i prisiljavanje radnika na rad u nesigurnoj zgradi, za što može dobiti maksimalno sedam godina. Visoki sud Bangladeša naložio je da se zaplijeni sva imovina vlasnika Rane i ostalih suvlasnika kako bi se novac iskoristio za isplate plaća radnicima.

>>Uhićen vlasnik zgrade u kojoj je poginulo najmanje 367 ljudi

>>Uhićeni vlasnici zgrade u čijem su urušavanju poginule 324 osobe

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije