Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miladin Trifunović

Uhićen bivši časnik vojske bosanskih Srba, zatočenike koristio kao 'živi štit'

SIPA/Ilustracija
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL
23.10.2019.
u 15:17

Trifunović je sada pod istragom zbog kaznenog djela zločina protiv čovječnosti.

Bivši časnik vojske bosanskih Srba Miladin Trifunović uhićen je u srijedu po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje ga tereti za ratne zločine, potvrđeno je u sjedištu tog tužiteljstva u Sarajevu.

Trifunović (63) je bio zapovjednik Vogošćanske brigade vojske bosanskih Srba, a pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su ga u mjestu Sokolac na Romaniji, gdje živi nakon rata.

Tužiteljstvo BiH tereti ga za zločine protiv čovječnosti počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti s područja sarajevskih općina Vogošća i Ilijaš tijekom 1992. godine.

Osumnjičen je da je po zapovjednoj liniji odgovoran za ubojstva i smrtna stradanja te fizička i psihička zlostavljanja većeg broja nezakonito zatočenih osoba.

Te su zatočenike vojnici kojima je zapovijedao Trifunović odvodili kao "živi štit" i na prisilne radove na crti bojišnice, što je rezultiralo ubojstvima najmanje 20 osoba, ranjavanjem i teškim tjelesnim ozljedama još najmanje  20 zatočenika, kao i zlostavljanjem njih nekoliko desetaka.

Trifunović je sada pod istragom zbog kaznenog djela zločina protiv čovječnosti.

Komentara 2

MC
Mca1111
16:22 23.10.2019.

Na vrijeme su ga priveli i tak bu dobil pohvalnicu

NL
ne_lupetaj
18:23 23.10.2019.

Balije lazu, nije on nista kriv. Nije zbog njega nikome ni dlaka sa glave falila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije