Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJET ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Ugovoreno dosad 16,5 milijardi kn projekata za pet slavonskih županija

Plenković na 11. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Našicama
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 22:25

Krenuli smo u ovaj projekt prije četiri godine svjesni da su četiri od pet slavonskih županija bile na začelju po razvijenosti na rang-listi županija. Samo u sklopu projekata možemo osigurati radna mjesta i demografsku revitalizaciju – poručio je premijer Plenković

Ugovoreno je dosad 16,5 od predviđenih 18,5 milijardi kuna u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Istaknuto je to na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Našicama. Uručeno je i 66 ugovora ukupne vrijednosti 439,5 milijuna kuna, od čega je 315,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

– Isplaćeno je više od šest milijardi kuna, što je od našeg zadnjeg susreta u Vukovaru u studenome povećanje za više od pet milijardi ugovorenog i više od dvije milijardi kuna isplaćenog za brojne projekte u regiji – rekao je premijer Plenković i dodao: “Ravnomjeran regionalni razvoj i poljoprivredna politika okosnica su razvoja Slavonije”. – Krenuli smo u ovaj projekt prije četiri godine svjesni da su četiri od pet slavonskih županija bile na začelju po razvijenosti na rang-listi županija. Samo u sklopu projekata možemo osigurati radna mjesta i demografsku revitalizaciju – poručio je.

Uručen je i dodatak 2 Razvojnom sporazumu vrijedan 10,7 milijardi kuna, a “koji definira kapitalne projekte za slavonske županije”. Među njima su i rekonstrukcija pruge Okučani – Vinkovci od 3,5 milijarde kuna te obnova Zračne luke Osijek, vrijedna 400 milijuna kuna. – U Panonskoj Hrvatskoj gospodarstvenici će prema novoj karti regionalnih potpora moći koristiti bespovratna sredstva od 50 do čak 70%, što čini znatnu razliku u odnosu na ono što su imali sada – naglasila je ministrica Tramišak. 

Ključne riječi

Komentara 4

SA
samoborka
06:54 06.10.2020.

I što s tim novcem? Podijelit će ga lokalnim parazitima po slavonskim općinama i gradovima i nestat će ga 90%. Novac NIKOME bez jasnih i razrađenih planova razvoja lokalnih zajednica, a u slučaju da se ne izvrše ti radovi, povratt cjelokupnog iznosa, uvećan za kamate, a odgovornima zatvor i zabrana rada u bilo kakvoj općinskoj, gradskoj ili državnoj instituciji iza toga! Ne Slavoncima samo, nego apsolutno svima!

AE
Aedes2017
23:13 05.10.2020.

Ministrica Tramušak, Zagorka iz Ivanovca pokazala duuuboki dekolte... baš ne ukusno.

BR
branka1958
00:35 06.10.2020.

Obecanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije