Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR NA POSLOVANJE

Udruga Glas poduzetnika ministru Berošu: Tražimo konkretne dokaze da su teretane nova žarišta

Gym Prepares To Reopen - Amsterdam
Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL
26.08.2020.
u 19:22

Kako je riječ o prostorima s puno manjom fluktuacijom osoba u usporedbi s drugim mjestima, upitna je zaraza na takvom mjestu, smatraju. Također ističu da kao predstavnici poduzetnika i obrtnika tog sektora ne znaju ni za jedan slučaj zaraze.

Odbor za sport udruge Glas poduzetnika upozorio je u srijedu da zatvaranje teretana, fitness centara i sportskih dvorana predstavlja snažan udar na njihovo poslovanje te zatražio od ministra zdravstva Vilija Beroša konkretne dokaze da su oni nova žarišta zaraze.

 "Ministar zdravstva Vili Beroš danas je uoči sjednice užeg kabineta Vlade izjavio kako su fitness centri i teretane nova žarišta zaraze korona virusom. Odbor za sport UGP-a u ime svih teretana i fitness centara traži ministra zdravstva da predstavi dokaze na temelju kojih je donio zaključak kako su fitness centri i teretane nova žarišta zaraze korona virusom", stoji u njihovu priopćenju.

 Ističu kako se svi fitness centri, teretane i sportske dvorane drže preporuka HZJZ-a vezano uz sprječavanje širenja zaraze, što uključuje držanje razmaka među spravama, dezinfekciju, mjerenje temperature na ulasku, treniranje u čistoj obući, programe za osobe iz istog socijalnog kruga i slično.

 Kako je riječ o prostorima s puno manjom fluktuacijom osoba u usporedbi s drugim mjestima, upitna je zaraza na takvom mjestu, smatraju. Također ističu da kao predstavnici poduzetnika i obrtnika tog sektora ne znaju ni za jedan slučaj zaraze.

 Napominju da ministar Beroš i Stožer civilne zaštite ne smiju kažnjavati poduzetnike koji neprestano ulažu u svoje objekte kako bi oni bili što sigurniji te se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Ocijenjuju paušalnim odluke koje, kako navode,  "nanose još više štete".

"Nakon što su fitness centri, teretane, sportske plesne dvorane i klubovi bili zatvoreni u vrijeme kada ostvaruju najviše prihoda za pokriće hladnog pogona tijekom ljeta, njihovo ponovno zatvaranje opteretit će već ionako poljuljano gospodarstvo te ostaviti brojne obitelji bez prihoda", upozoravaju.

Pozivaju stoga da se ne zatvaraju svi navedeni objekti, već da inspekcije na terenu temeljem izvida poštivanja mjera odluče o daljnjem postupanju. Također smatraju da se dio odgovornosti mora prenijeti i na korisnike usluga.

"Apeliramo na to da svi zajedno surađujemo na sprječavanju širenja virusa, kako bismo što prije i što bezbolnije izašli iz nezavidne situacije u kojoj smo se iznenada našli", poručuju iz UGP-a.

Komentara 6

KO
Kokoiduhovi
11:35 27.08.2020.

Ma nije ministar to zbiljam mislil. Ne. on je samo trebao nekoga i nešto da odvuče pažnju s njega i stožera.

RO
roland
20:12 26.08.2020.

Qatar Airways, Emirates...trpe ogromne gubitke, rješavaju se Indijaca, Filipinki, masovno daju otkaze. Terme Olimia, koje su bile pojam, imaju ogromne gubitke, Gym4you je pred kolapsom. Rio de Janeiro koji je bio poznat po razvijenoj fitness industriji i kultu tijela i zdravlja, ostao je bez te ponude jer su upravo fitness centri bili mjesto iz kojih se najbrže širila zaraza.

HI
hadezeovac_iz_sumadije
20:07 26.08.2020.

Platite % provizije i skinut će vas s liste, i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije