Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed pred HNB-om
Povratak na članak

Udruga Franak traži ostavku guvernera: Vujčić se ponaša neetično, cijepljen je od emocija

Govore nam da razgovaramo i sa SDP-om i sa HDZ-om. Da, mi razgovaramo sa svima. Htjeli smo i s Vujčićem, ali nema odaziva, poručuju iz udruge

Komentari 57

KA
kantajz
08:34 16.09.2015.

Vujčić će dati ostavku čim srbija prizna kosovo.HNB je država u državi i njih zanima novac a ne socijalni aspekt.volio bih i jednog ekonomista da mi objasni kako konvertiranje kredita može ugroziti devizne rezerve Hrvatske kad hnb ne sudjeluje u ovome.ispada da je i hnb strana banka.Vujčić je sramota za Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
09:47 16.09.2015.

Pozdrav mikrogrizzlyu i svim zaposlenicima banaka koji pišu na ovoj temi. Kao i obočno, uvjeravaju nas da su franak dužnici u biti skriveni bogataši koji su godinama cicali i pljačkali jadne, socijalno osjetljive banke. Istina? Evo prave istine: Strane bankee u Hrvatskoj s "Domacim imenima" su od 2009.-2014. na ime tečajnih razlika i povećane kamate ostvarile ekstra profit u iznosu od 15-tak MILIJARDI kuna i sve su to lijepo poslale svojim vlasnicima u inozemstvo. U to vrijeme je menadzment tih istih banaka ostvario cca MILIJARDU kuna bonusa, što u kešu, što u dionicama. Joooj jadne siromašne banke i bogati dužnici. Banke=teroristi modernog doba PS Koliko se menadzera ubilo u zadnjih 7 godina jer nisu mogli podnijeti surovu stvarnost? Hmm...

VL
DU
Deleted user
09:09 16.09.2015.

Nigdje još nismo vidjeli tako lijepo odjevenih demonstranata s tako skupim cvikama na nosevima kao o slučaju protesta "Franak" - jer zaboga oni znaju što žele i što im treba u životu, samo je trenutni izazov kako to sve prevaliti na grbače poreznih obveznika. Njih ne zanimaju "kolateralne žrtve" tipa da mogao stradati paritet euro vs kn, ne - samo oni ganjaju "svoje", nakon što su lakomo potpisali i prom. kam. stopu i deviznu klauzulu svojedobno, u nastojanju da se domognu statusnih simbola. Tko ne zna o čemu se zapravo radi, da su ti isti dužnici, slijedom tih istih ugovora, s tim istim bankama, danas prozvanim da su grozni lihvari, bili godinama u boljoj otplatnoj poziciji nego eurski odnosno kn dužnici -nek utipka u tražilicu: Švicarci su sve do 2010. bili u plusu, rugali se eurima. Pa će dobiti retrospektivnu analizu da su imali mj. rate i par sto kn povoljnije odnosno da su se svojedobno drznuli na CHF jer su si tako mogli priskrbiti 20m2 stamb. prostora više ili čak i stan i auto (obadva su pala!). Što su oni mislili, kad su potpisali na 20-30 godina, da će tečaj i kamata na jednu od vodećih svjetskih valuta, kojoj "tepaju" valutno zlato, biti pribijen čavlom samo zato jer su oni to izabrali, u gramzivosti da što više mogu "obgrliti". Što je tu kriv guverner, kad su i on i Rohatinski svojedobno upozoravali građane da je CHF ćudljiva valuta i da HNB štiti samo tečaj euro vs kn. Znam, ne vjerujete mi - e pa tražilice su velika zlopamtila i tamo možete još naići na ta upozorenja HNB analitičara iz 2006. i kasnijih godina. Ne, njih to sve nije tada zanimalo nego ajmo mi zarizikati pa što bude, bit će...

VL
Avatar niwrad
niwrad
10:27 16.09.2015.

Zašto se ovdje dijele vulgarne etikete ljudima koji brane poziciju banaka? U slobodnom društvu svatko ima pravo braniti koju god interesnu poziciju. No, ovdje u suštini nije riječ o obrani banaka nego o pravnoj neosnovanosti poteza Vlade koji će se prebaciti na leđa građana. A građani ne izdvajaju u zajedničku kasu da bi financirali promašene špekulativne aranžmane drugih građana nego da bi imali bolnice, škole, ceste, sudove, policiju, ... i druga javna dobra koja su na korist svim građanima. Ovo što se radi je pljačka javnog novca za privatne potrebe.

VL
PI
pero.ivan.52
10:37 16.09.2015.

Ovo su valjda najskuplji glasovi u povijesti. Ova vlada glupana misli potopiti cijelu državu samo da pokuša ostati na vlasti, a da bude stvar gora najjača oporbena stranka nije ništa drugo nego čista razbojnička organizacija.

VL
Avatar Benedikta
Benedikta
09:37 16.09.2015.

Za novac koji dobiva, ovaj bi čovjek trebao držati sve konce u rukama. A ne da ga iznenadi situacija franak...

VL
MU
Mukowsky
09:53 16.09.2015.

Kad se radi o 8 mlrd kn koje ce opteretiti monetarni i fiskalni sustav guverner zaista ne treba imati emocije. Radi se o predizbornom cirkusu kojeg izvodi Milanovic znajuci da gubi izbore i "pakira" buducoj vladi. Naravno da cemo svi mi placati ovih 8 mlrd kn. I oni s kreditom u francima i oni koji u zivotu nisu digli kredit. Zato je ta konverzija nepostena.

VL
DU
Deleted user
09:18 16.09.2015.

Ne, ne, ne i ne! HNB mora stiti tecaj kune jer ce inace ionako klimava ekonomija ove zemlje otici do sto djavola! Tih 60-tak tisuca gramzljivaca koji su se godinama smijali i izrugivali svima koji su svoje kredite digli u kunama ili eurima nemaju pravo sada drzati kao taoce preostalih 4,2 milijuna gradjana koji bi trebali placati njihove dugove. osim toga: je li vam gospodo jasno sto bi znacilo ako bi kuna pala u odnosu na euro? Cijene bi eksplodirale u svim segmentima i zivjelo bi se jos gore. Osim toga s obzirom da bi njihovi krediti sada bili u eurima i oni bi opet placali vise!!! Dosta je terora manjine nad vecinom!!!

VL
Avatar Sandokan
Sandokan
09:48 16.09.2015.

Fućka se "Frankovcima" za ostale nevoljnike, oni su svoj cilj da im mi platimo kredite ostvarili. Sada "kobajage" izlaze na ulicu prozivajući ove marionete iz HNB-a i to sve u cilju podrške SDP-u.

VL
ĆA
ćaćaća
11:06 16.09.2015.

preočito da je udruga franak pod kontrolom vlade kao i "nevladine" organoizacije koje vode teršelićka pusić itd...

VL
GM
Gusta magla
12:37 16.09.2015.

Pa naravno da Vujicic neodobrava postupke vlade kad je on kao viceguverner dozvolio bankama da pokradu Hrvatske gradane,a zauzvrat vjerojatno dobio poveću sumu uplaćenu negdje na Kajmanskom otočju na šifru korisnika.Gdje je sad USKOK?

VL
Avatar Benedikta
Benedikta
09:42 16.09.2015.

Ovo je smiješno, imamo tolike ljude na funkcijama koji nemaju pojam o poslu koji rade! Kakva konverzija kredita, pa to ne može proći nikako, to je samo predizborni potez, ljudi jeste vi svijesni koliko štete to može učiniti državi, proračunu i građanima te zemlje?!

VL
DU
Deleted user
09:15 16.09.2015.

I Grci su prosvjedovali pa su polako na rate spušili.

VL
DU
Deleted user
11:15 16.09.2015.

Vidi parazita koji bi sada da mi ostali plaćamo njihove kredite.

VL
DJ
djurex
09:50 16.09.2015.

Nitko iz Hrvatske ne moze smijeniti Vujcica.. ni vlada ni sabor ni predsjednica nitko znaci.. Hnb je podruznica eu centralne banke. to uopce nije ni Hrvatska a kamoli narodna banka. naziv je tu samo da obmanjuje ljude Vujcic odgovara iskljucivoo eu banci koja je opat pak privatno vlastnistvo najvecih svjetskih zlocinaca i lihvara Rothschilda.

VL
Avatar bezgresnica
bezgresnica
09:59 16.09.2015.

Treba njemu i viceguvernerima ispitati porijeklo imovine da se vidi o kojim razmjerima pljačke se tu radi - to je veća pronevjera nego u HKG i HACU!

VL
TH
than
10:49 16.09.2015.

Vec su dosadni. Ne smeta im ocigledno sto ce porezni obveznici placati i njihove jahte, apartmane na kojima dobro zaradjuju i sve ostalo. Ovaj spominje autokredit i kredit za adaptaciju stana. A sto sa podstanarima ? A da, oni ce isto sudjelovati u ovom kolektivnom ludilu, zvan franak, samo ce izvisiti, jer ce placati promasaje odredjenih ljudi, imati manje novca, jer drzava mora nadoknaditi ovih 8 i vise milijardi bankama (to moze ili zaduzenjem ili novim porezima ili devalvacijom, a sa devalvacijom bi samo ponistili ovo ludilo i vratili na staro), a i dalje biti podstanari.

VL
ST
stefj
09:48 16.09.2015.

Koliko prostora se daje ovoj udruzi, očiti je veliki utjecaj na medije, što radi političara s kreditima, što radi novinara s kreditima... Ne znam što im smeta Vujčić, vjerojatno zato jer je naveo što se može desiti i koliko će nas sve to koštati... A inače, ovo što udruga traži - retrogradna revizija otplaćenih kredita i to svih, to više nema veze sa socijalom, pravnom državom niti ičim drugim. Eh koliko će nas ovi izbori koštati, više od svih dosadašnjih zajedno...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.