Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Bandić ucjenjuje Plenkovića, a ne nadzire ni svoj klub

Milan Bandić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.10.2019.
u 18:56

Ovo nisu prve Bandićeve prijetnje koje se nisu realizirale. Prije ljeta pokazalo se da Klub i ne kontrolira kada je prijetio opozivom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak

Ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši premijera Andreja Plenkovića da udovolji ovom zahtjevu ili nitko u njegovu saborskom Klubu zastupnika neće dizati ruke za Vladine zakone.

Prijetnja stiže nakon HNS-ove ucjene da neće glasovati za proračun za iduću godinu ako se ne povećaju plaće učiteljima. Realiziraju li HDZ-ovi partneri ove prijetnje, Plenković ostaje bez većine u Saboru i Vlada pada, jer Bandićev Klub broji 11 zastupnika, a HNS-ov šest, i bez ovih 17 zastupnika, HDZ-ova većina s preostalim manjim partnerima ostaje na tek 65 zastupnika. Što je daleko od 76 ruku koliko je potrebno da bi imali većinu u Saboru, što znači da bi, ako sam Plenković ne prelomi prije, išli na prijevremene izbore.

Međutim, ovo nisu prve Bandićeve prijetnje koje se nisu realizirale. Prije ljeta pokazalo se da Klub i ne kontrolira kada je prijetio opozivom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Neki članovi Bandićeva Kluba kažu kako im već idu na živce Bandićeve samoinicijativne prijetnje pa i sami prijete da bi mogli izići iz Kluba kao što je nedavno napravio i bivši šef tog kluba, zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Irena Weber smijenjena u Fortenovi, ali ostaje raditi u Agrokoru

>> Broj Roma u Međimurju ubrzano raste

>> Dalić: Trebali smo već biti na Euru, ali nema mjesta pesimizmu

>> Nagradna igra Večernjeg lista: Danas 2. kupon

Ključne riječi

Komentara 20

DE
derin
23:17 14.10.2019.

Bandić skreće pažnju sa svog suđenja. Ovi što bi povišice su nerealni i bezobrazni malo., broj đaka se smanjio u zadnjih 15 godina za 20%, a broj nastavnika povećao za 29%. Imaju 200 eura veću plaću nego Mađari. A što ćemo s školama koje imaju 10 đaka, a duplo nastavnika!?

MO
MorskiVuk53
23:54 14.10.2019.

Što je Milane? Osjećaš i ti kraj karijere kao i HNS treba ušećarti koji glas učitelja gotovo je aj Bog.

ST
Stojko
02:27 15.10.2019.

Uuu, Milan se je jako osilio pa se počeo ponašati kao predsjednik vlade. Plenki je u panici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije