Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska škola

Učenici trećeg razreda bojkotirali nastavu: Vratite nam našu učiteljicu

škola
Duško Jaramaz/Pixsell
18.01.2016.
u 22:40

- Školski odbor je odbio zaposliti učiteljicu Domazet zbog animoziteta nekih od članova tog odbora prema njoj - rekao je jedan od nezadovoljnih roditelja Jurica Topić.

Svih 19 učenika trećeg C razreda splitske Osnovne škole "Plokite" danas su bojkotirali nastavu, a umjesto njih u poslijepodnevnim satima ispred školske zgrade okupili su se njihovi roditelji tražeći da se na posao vrati učiteljica Ana DomazetDomazet je trećaše vodila u prvom polugodištu, a umjesto nje je na nedavnom natječaju, po tumačenju roditelja, mimo pedagoških standarda, zaposlen drugi kandidat.

- Školski odbor je odbio zaposliti učiteljicu Domazet zbog animoziteta nekih od članova tog odbora prema njoj, iako je u prvom polugodištu našu djecu vodila sukladno svim pedagoškim, stručnim i moralnim kriterijima. Smatramo da i dalje treba nastaviti voditi taj razred i jako nas boli što nas, roditelje djece, pri zapošljavanju učiteljice tog odjeljenja nitko nije pitao za mišljenje - rekao je za Hinu jedan od nezadovoljnih roditelja Jurica TopićPo njegovim riječima, problem  trećeg C razreda splitske osnovne škole Plokite bit će riješen istog trenutka kad se učiteljica Domazet vrati na posao i preuzme voditi razred kojeg je vodila i u prvom polugodištu. Istaknuo je kako su se problemi s tim razredom pojavili prošle jeseni, početkom školske godine, kad je razred formiran od djece iz drugih razreda, ali se ni tada nitko od nadležnih u toj školi nije dogovarao s roditeljima niti ih je pitao za mišljenje u vezi toga.

Topić podsjeća da su nezadovoljni roditelji 19-oro učenika  trećeg C razreda splitske osnovne škole prošlog tjedna poslali dopis Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u kojem su izvijestili, kako je rekao, o nepedagoškim postupcima u vezi tog razreda. U tom dopisu od ministarstva traže da se hitno s dužnosti razriješi ravantelj Osnovne škole "Plokite" Mate Vuković i školski odbor te da se poništi natječaj za zapošljavanje na radno mjesto učiteljice kako bi se roditelji i djeca "poštedjeli stresa i daljnjih frustracija".

"Zahtijevamo da nam vratite našu učiteljicu Anu Domazet koja je, kao i mi, početkom školske godine dovedena u iznimno neugodnu situaciju, ali je svojim zalaganjem, pedegoškim (što je potvrdio i ravnatelj škole i školski odbor produživši joj ugovor nakon isteka 60 dana na još 60 dana), ljudskim i inim kvalitetama pomogla našoj djeci i nama da uspješno prebrodimo sve stresne i neugodne situacije i zahvajujući kojoj u ovom trenutku imamo uspješnu, sretnu i zadovoljnu zajednicu, naš 3C, pogotovu što za to nema zakonskih prepreka", navodi se u dopisu nezadovoljnih splitskih roditelja upućenog Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

>>Mlade majke predlažu: Rađat ćemo, ali neka nas država zaštiti od otkaza

>>Burušić: Rješenja za reformu školstva daleko su od stvarnosti

Komentara 3

Avatar future Gohan
future Gohan
08:53 19.01.2016.

Ako djeca i roditelji žele jednu učiteljicu/profesora... pa zar tu ne bi trebala stati svaka rasprava i dopustiti to?! Uopće ne razumijem...

OB
Objektivno...
06:40 19.01.2016.

Pošaljite dicu na Bačvice da malo igraju picigina a posli na besplatni topli čaj i sendvič u Crveni križ priko puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije