Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNOST

Učenici gospićke Strukovne škole prikupili novac za afričke kolege

afrika (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/4
25.11.2011.
u 17:53

Oprema, obuća, odjeća, hrana i smještaj dvoje djece u Africi za 365 dana školovanja stoji 500 kuna

Srednjoškolci gospićke Strukovne škole tjednima su marljivo izrađivali nakit i razne ukrase, a sve kako bi pomogli malim školarcima u dalekoj Africi.

Projekt "Strukovna škola Gospić za škole Afrike" danas je doživio svoj vrhunac. Cijelo jutro vrijedni školarci na gospićkom trgu prodavali su svoje ručne radove, a kasnije su se u prepunoj dvorani KIC-a okupili mnogi mladi predvođeni svojim učiteljima.

Poručili su kako su od samoga početka znali da mogu otvoriti srca za svoje vršnjake iz Afrike jer humanost otklanja sve barijere.

Ugostili su i mladu volonterku Ivanu iz Šibenika, koja je godinu dana provela u sirotištu u Tanzaniji. Ispričala je svoju priču i pokazala slike svoga života s afričkim mališanima. Na kraju, publika je velikim pljeskom nagradila izvedbu pjesme "Beži Jankec" koju su vrijedne volonterke naučile djecu iz sirotišta.

– Drago mi je da možemo punoga srca otići kući, prodali smo sve što su učenici izradili. Prikupili smo dosta novca i donacija. Drago mi je da se pokazalo da u Gospiću ima ljudi koji pokazuju senzibilitet za ovakvu vrstu manifestacija i nadam se da neće biti posljednja ovoga karaktera – kazao nam je Krešimir Groš, profesor u Strukovnoj školi.

Istaknuo je da je u samo dva sata prikupljeno 2500 kuna, a konačna brojka još nije poznata.
– 500 kuna košta oprema, obuća, odjeća, hrana i smještaj dvoje djece u Africi za 365 dana školovanja. Možemo reći da ćemo cijelo jedno selo uspjeti nahraniti i obrazovati makar jednu godinu zbog ovog događaja.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:52 25.11.2011.

Svaka čast humanost je odlika pravih ljudi. Uvijek je bolje davati nego primati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije