Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji iz istrage

Ubojstvo na Prečkom: Tijelo 21-godišnjaka bacio u Savu, a njegov mobitel u Dravu

očevid rijeka sava
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.03.2020.
u 10:45

U svom iskazu 19-godišnji osumnjičenik je rekao kako se branio od 21-godišnjaka, ali to je teško za povjerovati s obzirom da je njegovo tijelo i sve dokumente bacio u rijeku

Protiv 19-godišnjaka, koji se sumnjiči da je zadavio 21-godišnjaka te nakon toga njegovo tijelo bacio u Savu, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je istragu, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Mladića se sumnjiči da je 7. ožujka mobitelom nazvao 21-godišnjaka kojeg poznaje od ranije. Upoznali su se preko zajedničkog prijatelja i navodno su neko kraće vrijeme bili u vezi. Zatražio ga je da se vide uživo, pa su se dogovorili da se nađu između 19,00 i 20,00 na savskom nasipu kod Prečkog. Nakon što su se našli, počeli su razgovarati te su se spustili po nasipu do lijeve obale rijeke Save.

Razgovor je uskoro prešao u verbalni, a zatim i fizički sukob, tijekom kojeg je došlo do naguravanja. U jednom trenutku je 19-godišnjak, kako se sumnja, rukama za vrat uhvatio 21-godišnjaka. Zadavio ga je, nakon čega je njegovo tijelo bacio u Savu kako bi prikrio ubojstvo. U Savu je bacio i torbicu u kojoj su bili dokumenti i ključevi 21-godišnjaka. No mobitel 21-godišnjaka, što će se pokazati kobnim za njega, 19-godišnjak nije bacio u Savu.

Uzeo ga je sa sobom te ga ponio u Osijek iz kojeg je ranije stigao u Zagreb. Mobitel je nakon dolaska u Osijek bacio u Dravu. Sa svog mobitela je nakon ubojstva zvao taksi, tražeći prijevoz do Glavnog željezničkog kolodvora, gdje se potom 8. ožujka ukrcao na prvi vlak za Osijek. Telefoniranje mobitelom kasnije će pokazati kobnim za njega, jer mu je policija ušla u trag prateći mobitel 21-godišnjaka, nakon što je njegova majka prijavila nestanak.

Rekonstrukcijom poziva došlo se do 19-godišnjaka, koji je u svom iskazu naveo da se branio od napada 21-godišnjaka. No ta obrana baš ne djeluje uvjerljivo s obzirom na to da je tijelo 21-godišnjaka i sve njegove dokumente bacio u Savu, a mobitel u Dravu. Tijelo ubijenog mladića još nije nađeno.

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:06 25.03.2020.

Tur operatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije