Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ubojici osuđenom na 20 godina Vrhovni sud ipak ukinuo uvjetni otpust

Vrhovni sud smatra da odobravanje uvjetnog otpusta nije opravdano ni sa stanovišta ostvarivanja ciljeva opće prevencije počinjenja kaznenih djela.
20. listopada 2020. u 18:17 1 komentara 1172 prikaza
Vrhovni sud
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjskog rješenja Županijskog suda kojim je odobren uvjetni otpust 41-godišnjem Igoru K. koji izdržava 20-godišnju kaznu zatvora zbog teškog ubojstva.

Lepoglava Odležao 13,5 od presuđenih 20 godina Ubojici koji je 36 puta odvijačem ubo vlasnika stana odobren uvjetni otpust, DORH uložio žalbu

On je osuđen jer je 2006. godine u stanu u Krajiškoj 23 u Zagrebu s 36 uboda odvijačem ubio Borisa Travicu (60). Nakon odsluženih 13,5 od 20 dosuđenih godina, Županijski sud odobrio mu je uvjetni otpust, na što se DORH žalio. I stručne službe Kaznionice u Lepoglavi predložile su da mu se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan, a i postoji, smatraju u Kaznionici, značajna vjerojatnost da će opet zagresti u kriminal.

Vrhovni sud utvrdio je da je neizdržani dio kazne od preko šest godina prevelik, te da kod osuđenika postoji značajan rizik od kriminalnog povrata. Uz to, Vrhovni sud smatra da odobravanje uvjetnog otpusta nije opravdano ni sa stanovišta ostvarivanja ciljeva opće prevencije počinjenja kaznenih djela. 

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • roland:

    Ubojstvo 35 godina starijeg čovjeka i to na osobito okrutan i zvjerski način. Iz koristoljublja!! Neka bude sretan da je dobio samo 20 godina. Sa stanovišta generalne prevencije bilo bi bolje da je kazna bila 25 godina.