Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLANDAL u SLoveniji

Ubio se zbog mobbinga u ministarstvu kulture?

Marjan Šarec
Foto: Srdjan Zivulovic/REUTERS/PIXSELL
24.01.2019.
u 11:02

Tomaža B. navodno su ponižavali i prijetili mu, a morao je raditi i dodatne poslove

Slovenska vlada na čelu s premijerom Marjanom Šarcem pred velikim je izazovom nakon što je slovenska policija potvrdila da je po službenoj dužnosti pokrenula pretkazneni postupak kojim provjerava navodni mobbing u ministarstvu za kulturu koji je doveo do tragedije kad je zbog ministrova šikaniranja dugogodišnji zaposlenik tog ministarstva počinio samoubojstvo.

Ljubljanska je policija priopćila kako će “u slučaju da razlozi za sumnju budu potvrđeni, početi s pretkaznenim postupkom i o tome obavještavati državno odvjetništvo”. Prema pisanju portala i alternativnih medija, dugogodišnji službenik ministarstva Tomaž B., otac dvoje djece, ubio se nakon višemjesečnog “maltretiranja, ponižavanja i mobbinga” koji su nad njim provodili ministar kulture Dejan Prešiček i njegov zamjenik Jan Škoberne.

Isti portali tvrde da veliki mediji i vladajuća koalicija skandal pokušavaju zataškati jer vodeća mjesta u tom ministarstvu drže Socijaldemokrati (SD), bitni za opstanak vlade premijera Marjana Šareca. U međuvremenu, ministar Dejan Prešiček odbacuje optužbe ističući da je s premijerom Marjanom Šarecom već imao razgovor o spomenutom slučaju te kako se ne osjeća krivim za smrt zaposlenika ministarstva i da misli da nije napravio ništa što bi bilo uzrok tragedije. Sindikat zaposlenih u kulturi Glosa uputio je pismo premijeru Šarecu pozivajući ga da se slučajevi “mučenja, šikaniranja i mobbinga na radnom mjestu” istraže i raščiste, dodavši kako su šokirani samoubojstvom zaposlenika ministarstva kulture.

Slovenski mediji navode da su ministra kulture dok je bio direktor ljubljanskog Konzervatorija za glazbu i balet zaposlenici optuživali za mobbing i prijetnje.

Premijer Šarec zbog toga je svog ministra kulture pismeno pozvao da se izjasni o optužbama i razjasni slučaj.

Portal “Požarreport”, čiji je vlasnik i izdavač slobodni novinar Bojan Požar, tvrdi da je iz više izvora među novinarima i u ministarstvu doznao da se dugogodišnji službenik ministarstva prošlog tjedna psihički slomio nakon trajnog maltretiranja ministra i njegovih suradnika koji su ga koristili kao privatnog vozača za članove njihovih obitelji iako mu to nije bio posao, a pri tome su ga, kažu ponižavali i prijetili mu.

>> Zašto je Slovenija naprednija od Hrvatske?

Komentara 5

OB
ObrenM
11:27 24.01.2019.

Rijetki politicar je i covjek.

Avatar nekakav
nekakav
13:06 24.01.2019.

i onda netko priča o hladovini u državnoj službi....

Avatar Kljusar
Kljusar
15:15 24.01.2019.

Ubio se uhljeb koji je morao nešto raditi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije