Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji

Panika u Belgiji: Ubili zaštitara nuklearke i ukrali mu propusnicu

'unutrasnja...zagreb...05.06.2008.  krsko, nuklearna elektrana krsko, nuklearka,  foto: Goran Stanzl'
Foto: 'Goran Stanzl'
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.03.2016.
u 16:21

Zaštitar je upucan nasred ulice belgijskog grada Charleroia dok je šetao svog psa

Zaštitar u nuklearnoj elektrani ubijen je u belgijskom gradu Charleroiu dva dana nakon terorističkog napada u Bruxellesu, javlja lokalna novina Derniere Heure, pozivajući se na policijska izvješča.

Novine pišu kako je zaštitaru ukradena propusnica za ulazak u nuklearku. 

Zaštitar je upucan nasred ulice dok je šetao svog psa. Krađa propusnice navodno je  odmah uzbunilo osoblje nuklearne elektrane u kojoj je dodatno pojačano osiguranje.

No, kasnije je ured tužitelja opovrgao povezanost ubojstva zaštitara s militantima i također odbacio medijske napise o krađi njegove propusnice. Glasnogovornica policije je kazala da ne može komentirati taj slučaj zbog istrage koja je u tijeku.

Prije tog događaja u četvrtak je Derniere Heure izvijestio kako su briselski bombaši samoubojice Khalid i Ibrahim El Bakraoui planirali napade na belgijske nuklearne elektrane te da je uhićenje pariškog atentatora Salaha Abdeslama ubrzalo planove terorista. 

Braća su tako postavila skrivenu kameru ispred doma directora belgijskog nukleranog programa. Snimka s "desecima sati"  prizora na kojima se vidi špijunirani direktor zapljienjena je u protuterorističkoj akciji u kojoj je pretresen stan Mohammeda Bakkalija, za kojeg se očito opravdano sumnjalo da pripada islamističkoj terorističkoj ćeliji. 

Slične informacije, ali tada bez navođenja imena briselskih bombaša samoubojica, Derniere Heure objavio je u veljači ove godine.

Belgija je u stanju pripravnosti  nakon bombaških napada na briselsku zračnu luku Zaventem i stanicu podzemne željeznice Maalbeek, nedaleko zgrade EU. Tada je na brzinu evakuirano svo osoblje dviju belgijskih nuklearki u Doelu i Tihangeu, a to područje već tjednima nadzire belgijska vojska.

>> U Bruxellesu uhićen muškarac s torbom punom eksploziva, policija ga upucala u nogu

 

Komentara 91

ST
strsljen2013
10:09 26.03.2016.

Eto ga. Jedno za drugim kao što sam i rekao kad je eksplodirala bomba. Teta Merkel nakon doktora, zubara, menađera i drugih stigli su kemičari a po ovom naslovi vidim da su stigli i nuklearni fizičari.

DU
Deleted user
10:06 26.03.2016.

idiokrati (Milanović, Ostojić, Maras i slični) su rekli da moramo biti senzibilni prema jadnim ekonomskim imigrantima.. ne pardon, prema izbjeglicama pred ratom, kojih je ulazilo cca 10 000 dnevno, dok eu nije odlučila zabraniti ulazak ekonomskim imigrantima, pa ih jee počelo ulaziti manje od 3000 dnevno. Znaći među onih 7000 dnevno koje su napredni idiokrati Milanović i Ostojić pozivali i puštali u EU (za razliku od nazadnog Orbana), ko zna koliko je bilo upravo ovakvih briselskih izbjeglica... Vjerujem da su Ostojić i Milanović ponosni na svoje djelo, je su svakako doprinjeli razvoju događaja koji je kulminirao ovim događajem!!!

PA
pavo
11:01 26.03.2016.

Žice na hrvatske granice! U savez s Orbanom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije