Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava u gvatemali

Ubijen najtraženiji vođa meksičkih narkokartela Joaquin Guzman?

joaquin guzman
Screenshot Youtube
22.02.2013.
u 07:59

Gvatemalske vlasti nastoje utvrditi je li muškarac ubijen u pocnjavi u blizini granice s Meksikom najtraženiji vođa narkokartela Joaquin Guzman

Gvatemalske vlasti izjavile su u četvrtak kako istražuju je li muškarac ubijen u pucnjavi u blizini granice s Meksikom najtraženiji meksički vođa narkokartela Joaquin ''El Chapo'' Guzman.

Potvrdio je to glasnogovornik vlade Francisco Cuevas koji je, javlja AP, državnoj televiziji kazao da ja na granici u provinciji Petena došlo do pucnjave između dvije narko-bande u kojoj su upucana najmanje dvojica muškaraca.

Cuevas je nešto kasnije meksičkoj televiziji negirao da je gvatemalska vlada pronašla tijela ubijenih i ikakve dokaze da se pucnjava uistinu dogodila kao i da je u vezu s njom doveo Guzmana.

No glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Carle Herrera  nešto kasnije potvrdila je da je jedna od žrtava fizički nalikovala Guzmanu. Kazala je da je gvatemalska vlada od meksičke zatražila da pošalje Guzmanove otiske prstiju kako bi ih istražitelji usporedili s otiscima ubijenog muškarca čiji je leš nakon pucnjave pronađen u vozilu.

Njezin šef Mauricio Lopez Bonilla pak tvrdi da su pucnjavu prijavili stanovnici grada San Francisca. Navodno su upravo oni pokrenuli glasine da je jedan od ubijenih ljudi izgledao kao Guzman. Kazao je kako još uvijek ne može potvrdili je li leš muškarca pronađenog nakon pucnjave uistinu El Chapo za kojim je Meksiko 2001. raspisao tjeralicu.

Inače, područje Petene poznato je po čestim okršajima Guzmanova narkokartela Sinaloe i suparničkog Zetasa. Samo u 2011. u tom je području izmaskarirano 27 osoba.

>>Oružana banda ukrala tijelo vođe meksičkog narkokartela Zetas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije