Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

U zračnoj luci u Beču od subote PCR testiranje za trećinu jeftinije

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
03.08.2020.
u 12:35

Povod sniženju cijene bila je ovotjedna odluka austrijske Vlade o ponovnoj otvaranju austrijskih zračnih luka za promet putnika iz „rizičnih zemalja“, koji mogu ući u Austriju isključivo s negativnim PCR testom

PCR testiranje na novi koronavirus od subote 8. kolovoza 2020. pojeftinjuje za trećinu cijene i umjesto sadašnjih 190 stajat će 120 eura, izvijestilo je u ponedjeljak čelništvo bečke zračne luke Schwechat.

Povod sniženju cijene bila je ovotjedna odluka austrijske Vlade o ponovnoj otvaranju austrijskih zračnih luka za promet putnika iz „rizičnih zemalja“, koji mogu ući u Austriju isključivo s negativnim PCR testom.  Navedenim testom, ako je negativan, postoji mogućnost i skraćivanja obvezne samoizolacije. 

"Ovim potezom, vezano uz kvalitetu, brzinu i jedinstvenu cjenovnu ponudu zračna luka Beč želi učiniti dodatni korak u smjeru sigurnosti putovanja i tako poduprijeti vlasti na sprečavanju širenja pandemije u Austriji“, rekao je predsjednik Poslovodnog odbora zračne luke Beč AG Günther Ofner.

Isti izvor navodi kako je u skladu s donesenom odlukom prošireno i radno vrijeme Health Centra u bečkoj zračnoj luci, kako bi se putnicima omogućilo da se svih sedam dana u tjednu mogu testirati. Prethodna prijava nije potrebna, a rezultat testa je gotov između 3 i 6 sati od uzimanja uzorka za testiranje i šalje se E-Mailom.  

Komentara 3

SO
Sotona
13:24 03.08.2020.

Neko nas pametan "tješi sa Bečom" kako zarađujemo sa zakonom , testiramo prisilno zdrave ili točnije 99% zdrave - Od 4,6 miliona stano vnika koliko je bolesno zaraženo KOronom - ne i oboljeli od je ? 2 ili 3% i 3% i od toga umre koliko 0,5- 1, 2% koliko oboli od nekog raka od 4, 5 miliona stanovnika tokom života da se zna 40 -50% stanovnika i od toga debela polovica umire ( kao kod Korone uglavnom poslje 75 + godina starosti .... Tako smo usput malo realiteta .. Nema zabrane masnog tkiva , nema zabrane , alkohola duhana i druge štetne kemije i stresa za narod . Ali maska to im veselje čini da tako spašavaju svoj radni narod i skupim testovima !

SO
Sotona
13:13 03.08.2020.

U zračnoj luci u Beču od subote PCR testiranje za trećinu jeftinije u NJemačkoj nula kuna nula Eura ako se ne varam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije