Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Zadru besplatna radionica pisanja projekata za program Europske unije Erasmus+

Radionica će se održati u utorak i srijedu 26. i 27. rujna u Velikoj vijećnici Zadarske županije, Ulica Božidara Petranovića 8.
14. rujna 2017. u 16:24 141 prikaza
Erasmus
Foto: Thinkstock

Agencija za mobilnost i programe EU u Zadru organizira dvodnevnu radionicu pisanja projektnih prijedloga za program Erasmus+ za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Radionica će se održati u utorak i srijedu 26. i 27. rujna u Velikoj vijećnici Zadarske županije, Ulica Božidara Petranovića 8.

Ova je radionica namijenjena nastavnicima, ravnateljima, pedagozima i ostalim predstavnicima ustanova u području strukovnog obrazovanja, a osobito potencijalnim, novim i manje iskusnim prijaviteljima projekata. Polaznici će na radionici dobiti praktične savjete i pomoć u pripremi projektnih prijedloga.

Program Erasmus+ omogućuje primjerice odlazak učenika na stručnu praksu i osoblja na profesionalno usavršavanje u inozemstvo. Moguće je i partnerstvo s nekom od strukovnih ustanova u okviru kojega će razvijati nastavne planove u skladu s potrebama tržišta rada te razmjenjivati iskustva i inovativne ideje.

Sudionici radionice bit će upoznati i s primjenom Europskoga kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET).  Riječ je o alatu za priznavanje ishoda učenja pojedinaca u drugoj europskoj zemlji s ciljem stjecanja kvalifikacije u domovini.

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu do 20. rujna putem prijavnog obrasca koji je dostupan na poveznici.

Više informacija o programu Erasmus+ dostupno je na mrežnim stranicama www.mobilnost.hr.

Forum o dualnom strukovnom obrazovanju Apsurdna situacija Zavodi su krcati školovanima, a poslodavci moraju uvoziti radnu snagu Ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj o uvođenju informatike 2 sata tjedno Od iduće školske godine kreće obvezna informatika DOBA Fakultet DOBA Fakultet Drugačiji programi za drugačije studente
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas