Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješenje urbane mobilnosti

U Varaždinu možete iznajmiti električni romobil, cijena 75 lipa po minuti

Grad Varaždin
14.05.2021.
u 17:43

Brzina koju mogu razviti uvjetovana je lokacijom romobila

Grad Varaždin i Bolt predstavili su novo rješenje urbane mobilnosti - najam električnih romobila. U Varaždin je dostavljeno 150 Bolt električnih romobila koji će biti raspoređeni na deset lokacija.

Usluga najma i korištenja Boltovih električnih romobila dostupna je ukupno u 15 država i više od 50 gradova među kojima su Rijeka i Osijek, a od danas i Varaždin. Cijena najma je 0,75 kuna po minuti. Romobil se otključava skeniranjem QR koda na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje.

Brzina koju mogu razviti uvjetovana je lokacijom romobila. U zoni Trga Kralja Tomislava ona j  ograničena na 5 km/h zbog zabrane vožnje biciklima i romobilima, u zoni Starog grada i pješačkim zonama najviša brzina iznosi 10 km/h. U zonama bez ograničenja moguće dosegnuti čak 20 km/h koji su spušteni na 15 km/h ako korisnici odaberu početnički način vožnje.

Od svibnja do studenog 2021. trajat će promotivno razdoblje tijekom kojeg će otključavanje romobila biti besplatno, a cijena korištenja 75 lipa po minuti.

VIDEO Isprobali smo prvi hrvatski električni romobil: "Može potegnuti 25 km/h, a bez punjenja će Rolla prijeći do 50 kilometara"

Komentara 4

SO
Sir Oliver
19:46 14.05.2021.

Preskupo, zasto ne napisete da je to 45 kn/sat?!

PI
prava istina
19:00 14.05.2021.

malo mi matematika i nije na nešto dobro. Ako je 0,75 kuna po minuti to je onda na 60 minuta 45 kuna. Uzmeš taksi i on je od točke do točke u Varaždinu 25 kuna i onda ispadne da se više isplati taksi jer prije svega može po potrebi više ljudi a i stvari se mogu nositi. Ovako recimo ideš do nekog trgovačkog centra i bolje se isplati da te taksi dopelja i kad riješiš ga pozoveš da dođe po tebe i to je 50 kuna i komocija ok.

MA
malosutra12
23:43 14.05.2021.

Glupo trošenje novca. Zamislite da sam o 20 takvih romobila jurca po malom Varaždinu, najviše će to smetati i ugrožavati pješake.Još jedna kriminalna afera Čehoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije