Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

U utorak i srijedu stiže promjena vremena: Očekuje nas pad temperature

kiša
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
1/2
12.08.2019.
u 23:02

U mnogim mjestima ponedjeljak je bio najtopliji dan u godini.

Temperatura zraka već je ujutro ponegdje u Dalmaciji bila 30°C, a poslijepodne uglavnom oko 35°C, pa i viša. U unutrašnjosti Dalmacije i oko 40°C. Osim vrućine, mnogima smeta i sparina, ne samo dnevna nego i noćna, osobito u središtima velikih gradova, a i na Jadranu, gdje će noć s ponedjeljka na utorak ponegdje biti topla, čak i vruća kao malo koja. Možda čak i rekordna, najavljuje Zoran Vakula u prognozi za HRT.

Promjena vremena

U utorak  i u srijedu stiže promjena vremena. Vrućina će malo popustiti, ponajviše u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a najmanje u južnijim krajevima, gdje će se zadržati sunčano. U sjevernijim će krajevima biti oblačnije, već prijepodne uz mogućnost ponekog pljuska uglavnom u Istri i Gorskome kotaru, a zamjetno češćih i obilnijih pljuskova s grmljavinom, uz mjestimična olujna nevremena, u većini će krajeva biti od utorka navečer do srijede prijepodne.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

- Pad temperature će sredinom tjedna zamjetno osvježiti, javlja Vakula

Pad temperature

U unutrašnjosti poslijepodnevna će temperatura biti niža nego u ponedjeljak, čak i za više od 10°C, ponegdje čak i za oko 15°C. Do kraja srijede posvuda razvedriti pa će tijekom blagdana Velike Gospe biti pretežno suho i sunčano, ali i relativno svježe, na kopnu ponegdje uz jutarnju maglu.

Očekuje se u nastavku tjedna opet promjenjivije, uz mogućnost povremene mjestimične kiše uglavnom u unutrašnjosti, te diljem Hrvatske ponovno toplije, pa će ponegdje biti i vruće. To se očekuje ponajprije u Dalmaciji, zatim i mjestimice u sjevernijim krajevima. Iako je moguć još jedan toplinski val, ta će vrućina vrlo vjerojatno biti puno podnošljivija od ove potkraj prošloga tjedna i početkom ovoga, piše HRT. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Dumen
Dumen
23:39 12.08.2019.

Englezi lakše dišu, njih više ne obavezuje vrućina iz EU

PN
premda_nije
00:11 13.08.2019.

Pa kako samo promjena vremena bez da ste oglasili narančastoljubičasti alarm i da će padati tuča veličine jelena?!

IH
iron.hide.54966
06:11 13.08.2019.

A možda kakav alarm ili opasnost. ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije