Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

U TTIP-u se bore za fer arbitraže, 
a o Sloveniji šute

EK bi trebao dati suvisliji komentar nego što je 'uvjereni smo da će se pravila poštovati'

Komentari 5

Avatar Pavel ic
Pavel ic
13:39 27.07.2015.

treba tuzit i EU sto je to dopustila slovencima da nas ucijene

VL
CR
crocro
12:34 27.07.2015.

Prilika izlaska iz nepravednog i nakaradno provođenog arbitražnog sporazuma je jedinstvena, ukazuje se možda jednom u 1000 godina i sada ako se ne iskoriste slovenske manipulacije s ciljem prisvajanja Hrvatskog terotirija, onda nemamo što očekivati u krajnjem ishodu. Sam sud se ponaša tako nonšalantno i bahato kao da se ništa nije dogodilo pa tako najavljuju nastavak arbitražnog postupka samo što ne kažu: "Čkomite, idemo dalje, mi donosimo odluke a ne vi ostatak Europe". No toj bahatosti i licemjernosti a najviše nedodirljivosti takvog sudovanja može stati na kraj sama Europa a prvi čavao nedodirljivosti može upravo zabiti odluka Hrvatskog Sabora o Hrvatskom napuštanju arbitražnog postupka. Naravno, slovenci cvile i udaraju protutužbama o nekakvom prisluškivanju razgovora. I sada bi se kao njihova protumjera trebala srdačno dočekati u EU i trebao bi se očekivati napad na Hrvatsku. Na njihovu žalost moći će samo dalje cviliti i jaukati a vrijeme neće moći vratiti. Sami su predali lopticu Hrvatskoj i to na volej. A Hrvatska samo treba smireno i lagano poentirati i zauvijek slovence spustiti na zemlju i pokazati gdje im je mjesto. Naime, znaju oni gdje im je mjesto ali samo se guraju u Europske subjekte, pa je ovo prilika i da ih EU okupa hladnom vodom i to vatrogasnim šmrkom a ne tušem. I na koncu ovo će biti kraj priče slovenske dominacije nad Hrvatskom i slovenskim ucjenama koje su Hrvatsku ostavile više od 2 godine u europskoj čekaonici i time nam pričinila nemjerljivu štetu na koju se oni obaziru kao na lanjski snijeg. E pa sada će mo vidjeti čija će se kičma savinuti. A ako Hrvatski Sabor donese jasnu odluku o izlasku Hrvatske iz arbitražnnog sporazuma, niti taj sud si ne može pomoći a niti ignorirati Hrvatsku odluku. Pa može započeti kolektivno cviljenje i jaukanje.

VL
DU
Deleted user
12:11 27.07.2015.

Politika nikada nije bila neka moralna djelatnost što slovenski političari jasno pokazuju ne samo u ovom slučaju (prisjetiti se "izbrisanih" i odluke Europskog suda da se ta odluka Slovenske vlada poništi, zatim Ljubljanska banka) itd. Bit je u tome da im se pokaže da se ne mogu ponašati izvan dogovorenih okvira. Sada je Hrvatska u položaju da ih "nauči pameti" za dio njihovih podmetanja prije ulaska Hrvatske u EU.

VL
DU
Deleted user
12:30 27.07.2015.

Hrvati su povijesno vreća za udaranje

VL
BS
@bserver
14:16 27.07.2015.

Ovo je test svih budućih sporova. Nacionalni interesi se ne vode po načelu 'želimo skinuti gaće a možda ipak ne želimo'! Nacionalni interesi se zastupaju beskompromisno i odlučno! To je jasna i prijeko potreba poruka svim susjedima! Ali i EU, koja ima tajne planove i aspiracije upravljanja 'malima'!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.