Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem je vlaga

U Strošincima procjenjuju štetu na kućama

Strošinci
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
19.06.2014.
u 14:16

Osim rada volontera na procjeni šteta, Štrošinčani marljivo rade u otklanjanju zečjih nasipa, te u košnji visoke trave koja je probujala zbog velike vlage.

Nastavlja se utvrđivanje građevinskih šteta na području Strošinaca koje je započelo prošloga tjedna.

Trenutno je na terenu sedam volonterskih ekipa koje utvrđuju stanje gospodarskih objekata, te na licu mjesta sastavljaju zapisnik koji će se prebaciti u digitalni oblik, kako bi se dobili točni podaci o potrebnim radovima i troškovima za svaku pojedinu građevinu. Izrada zapisa, pa i troškovnika bit će temelj za radove koji će uslijediti u srpnju, kažu u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Volonteri napominju kako su objekti u Strošincima u dobrom stanju, a najveći problem je vlaga. U Strošincima je samo 9 objekata određeno za rušenje, a najviše ih je u Gunji, 286, Račinovcima 175 i u Rajevu Selu 125. Osim rada volontera na procjeni šteta, Štrošinčani marljivo rade u otklanjanju zečjih nasipa, te u košnji visoke trave koja je probujala zbog velike vlage. Pijesak treba otkloniti i dati ga onome kome je najpotrebnije, napomenuli su radnici zaposleni u javnim radovima, a njih je u Strošincima 40 i marljivo rade kako bi njihovo selo, bilo lijepo kao prije poplave.

>>Stručnjaci opasnima označili 596 zgrada

>>Učenici iz poplavljenih područja pristupili polaganju državne mature iz matematike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije