Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNE OTPREMNINE

U Staroj Knežiji dobacuju mi: Stari, jači si od nas u najboljim danima!

branko pribolšan
Dalibor Urukalović/PIXSELL
25.05.2012.
u 12:00

Nisam dobio 300.000 kn otpremnine niti ću ikada dobiti tako velik iznos kako su tvrdili neki mediji, kaže Branko Pribolšan, koji je u MORH-u radio 21 godinu

Protekla tri dana bila su pakao za Branka Pribolšana, 60-godišnjeg načelnika odjela u Službi za ugovaranje i nabavu Ministarstva obrane, ali na žalost, i za njegovo dvoje djece. Zdvojan što je bez krivnje obilježen kao netko tko je nemoralno “omastio brk” na državnom proračunu, obratio se Večernjaku. “Puknuo” je jer je u srijedu navečer u TV dnevniku izrečeno kako mu je više od 300 tisuća kuna otpremnine isplaćeno, a ne samo da to nije točno, nego toliki iznos neće ni dobiti kad mu, i ako, otpremnina i konačno bude odobrena.

– Ljudi me gledaju kao da sam lopov. Moja kći, koja upravo sprema diplomski rad iz psihologije, već dva dana nije u stanju pisati rad jer je pod stresom. Kad sam došao na kavu u Staru Knežiju, stalni gosti dobacivali su mi: “Stari, jači si od nas u najboljim danima!”

Neizdrživo je to kroz što prolazimo, a kako sam nedavno ostao bez supruge i djeca bez majke, to je teže – otvoren je Pribolšan.

Krivi izračun

Pribolšan je sa 38 godina staža, od čega 21 u MORH-u, a prethodno više od 16 u vojnoj ustanovi, zajedno sa 80-ak drugih, podnio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa. Međutim, pri izračunu mu MORH nije priznao povoljnije uvjete koji su se priznavali prethodno, računali su samo neto, a ne bruto iznos njegovih primanja i nisu mu priznali ranijih 16 godina staža, već samo zadnju 21 godinu. Po tom bi izračunu, nakon plaćenog poreza, na ruke dobio oko 170 tisuća kuna, dakle upola manje od iznosa koji se navodio.

– Taj mi iznos ne bi bio dovoljan da premostim 6 godina do mirovine i u tom slučaju odustajem od zahtjeva, tako sam i naveo u žalbi 17. travnja, no još nisam dobio odgovor – objašnjava Pribolšan svoj položaj kolateralne žrtve.

Nije želio ići drugamo

Kad mu je pak rečeno da im je potreban dok traje revizija, tražio je da to vrijeme besplatno radi ako mu otpremnina bude povoljnija, po dotadašnjim izračunima, te se držao svog stava da neće otići u drugu državnu tvrtku, gdje ima ponudu. Međutim, rekli su mu da ne može raditi bez ugovora i neke plaće te odbili njegov prijedlog da to bude 1600 kuna, iznos namijenjen budućim pripravnicima, a pravnik je izračunao da za njegov VSS to ima biti 4000 kuna.

Komentara 3

KV
kvakva
13:04 25.05.2012.

Tko u privatnoj tvrtki može \"premostiti\" šest godina do mirovine, tako da mu država pokloni stotine tisuća kuna? Gospodin jednostavno treba raditi, i zaraditi plaću i mirovinu. Sve ostalo je grčki scenarij.

DA
DANKODANKO
14:16 25.05.2012.

kad čovjek vidi sinišu kuhara ,smučimu se život ,taj najprizemniji sluga IVE SANADERA ,koji je dane provodio služeći jednom ekstremnopljačkaškom krilu HDZ-a ,sada nešto glumi istjeruje pravdu ,progoni ljude od 60 godina ,tko je uopće taj čovjek ,zašto ga netkoo ne prokaže kao licemjera i neznalicu , a i sama slika je lažna ,on nije nikkav šef (sindikat državnih krvopija koji ovoj zemlji zaista ne treba ) on je običan tajnik sluga prije svega IVE SANADERA I HDZ-a.

DU
Deleted user
15:26 25.05.2012.

drug branko natrag na posao to je zapovijed... eh,eh,eh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije