Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarajevo

U sedam dana na gradilištu pronašli tri zrakoplovne bombe iz Drugog svjetskog rata

Deaktivirana bomba
Foto: Screenshot/YouTube
1/4
10.09.2019.
u 10:59

Nakon pronalaska prve dvije bombe utvrđeno je da potječu iz Drugog svjetskog rata i "suvenir" su iz operacije savezničkih bombardiranja

Građevinski radnici u utorak su u Sarajevu blizu sjedište javnih radio-televizijskih servisa ponovno pronašli neeksplodiranu bombu, a kuriozitet je da je riječ o trećoj takvoj smrtonosnoj napravi iskopanoj na istom lokalitetu u nepunih sedam dana.

Bomba je pronađena tijekom radova na iskopu temelja za novu građevinu, potvrdio je ravnatelj uprave Civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak.

Na društvenim mrežama podijelio je fotografije pronađene bombe i objasnio da je istovjetna drugim dvjema pronađenima prošlog tjedna.

Stručni timovi civilne zaštite provjeravaju u kakvu je stanju bomba koja bi po propisu trebala biti prevezena na sigurnu lokaciju i ondje uništena.

"Moguće je da ima drugu vrstu upaljača te ne smijemo ništa prepustiti slučaju", kazao je Solak.

Nakon pronalaska prve dvije bombe utvrđeno je da potječu iz Drugog svjetskog rata i "suvenir" su iz operacije savezničkih bombardiranja.

Na području u Sarajevu gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja u studenom 1944. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije