Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA PRIJAVA

U sandučić ubačena zastrašujuća prijetnja: 'Zalaje li samo još jednom, ostat ćeš bez džukele i zuba'

Ubačena poruka u sandučić
Foto: Noina arka
1/4
18.09.2019.
u 10:37

"Pas voli djecu, dođe mu i mali susjed u goste pa ga izljubi i izgrli. Devet godina koliko pas živi na ovoj adresi nikada nije nikome smetao", navodi se u statusu Noine arke

Noina Arka objavila je na Facebooku prijetnju koju je primio vlasnik psa u kojoj stoji: ''Zalaje li još 1 puta, samo 1 puta ta đukela na moje dijete ostat ćeš bez đukele i zuba, seljačino.'' Naveli su kako je podnesena prijava policiji protiv autora poruke. 

Status su nazvali ''Prijetnja 'krasnog' susjeda 'đukeli i vlasniku ako đukela još jednom zalaje na njegovo dijete'!!!"

"Autoru poruke poručujemo da je učinjena prijava policiji. Ostvari li svoj bolesni naum po Kaznenom zakonu (članak 205. stavak 1.) prijeti mu do godine dana zatvora zbog ubojstva psa, a kazna će mu biti uvećana zbog prijetnji vlasniku. Da ste normalan susjed, tada bi pozvonili vlasniku psa na vrata, porazgovarali, rekli što vas muči. No normalan očito niste jer vašim doseljenjem u ulicu zagadili ste dobrosusjedsku atmosferu, a vaš vokabular, vaše prijetnje i razlog za prijetnje govore o vama dovoljno (i previše)'', navodi se u statusu. 

Noina arka navodi svima koji čitaju tekst kako je to prijetnja koju je susjed ubacio u poštanski sandučić vlasnika psa. 

 

''Svima vama koji čitate ovaj tekst: ovo je prijetnja koju je 'krasni' susjed ubacio u poštanski sandučić vlasnika jednog dobroćudnog psa jer, zamislite, kada djeca prolaze pokraj njegovog vrta i vide ga u vrtu, onda ga draže, a on... on zalaje. Ne čita im Pipi Dugu Čarapu, ne pjeva im balade, ne pleše im balet nego, sram ga bilo, on zalaje. Pri tome zalaje iz vlastitog dvorišta, iza vrtne ograde, nikoga ne ugrožava, nikoga ne napada'', ističu. 

''Pas voli djecu, dođe mu i mali susjed u goste pa ga izljubi i izgrli. Devet godina koliko pas živi na ovoj adresi nikada nije nikome smetao, ali, evo, našao se novodoseljeni susjed iz pakla, a time dobroćudan pas postaje 'džukela', vlasnik psa postaje "seljačina koja će izgubiti sve zube“.... jer pas više nijedan jedini put ne smije zalajati na njegovo dijete. Pa sada zaključite tko je ovdje 'džukela' i 'seljačina'", piše Noina arka. 

Komentara 96

DU
Deleted user
12:21 18.09.2019.

Nikad nisam razumio te tobožnje ljubitelje životinja koji svog ljubimca strpaju i stančić i ne pruže mu osnovne uvjete i kad pas laje smatraju da svi susjedi moraju biti oduševljeni. Rijetko koji od tih ljubitelja će pokupiti drek za svojimm ljubimcem a da ne pričam o plažama.

SZ
stela_zg
13:08 18.09.2019.

Pas nije za stan. Trebalo bi se unijeti u zakon da je držanje pasa u stanu dozvoljeno jedino uz pismeno dopuštenje svih stanara tog ulaza. Nikome se ne sluša lavež ili cviljenje pasa koji su ostavljeni sami u stanu dok su vlasnici odsutni. Često vidim prozora vlasnike koji šeću svoje pse. Nakon što pas obavi veliku nuždu samo se ogledaju da li ih tko vidi i produže dalje a izmet ostave. Ulice po gradu i zelene površine su pune izmeta. Ako se ljudi i susjedi izravno ne žale to samo znači da ne žele riskirati da im netko probuši gumu na autu ili napravi kakvu drugu štetu.

Avatar IzgubljeniSlucaj
IzgubljeniSlucaj
13:04 18.09.2019.

Nisam baš za pse u stanovima, sve se čuje, pogotovo ako je pas vezan za vlasnika i laje cijelo vrijeme dok ga nema. Imao sam takav slučaj, vlasnica je morala otići pa je sin pričuvao par dana pudlicu. "Pričuvao". Naime, otišao je u život u subotu i što je pudlica radila? Lajala cijelu noć, naravno. Doslovce cijelu noć. Srećom, susjedi su zvali policiju, pa se to riješilo. Meni je spavaća dovoljno udaljena pa nisam imao toliko problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije