Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNSKA ŠTETA U noći na nedjelju gorjelo na imanju obitelji Ivanić u Rovinju

U požaru u Rovinju izgorio dio kuće, tri kamp-prikolice i kuhinja restorana

15.02.2009.
u 11:48

ROVINJ – Oko ponoći u noći od subote na nedjelju požar je zahvatio imanje obitelji Mirjane i Radoslava Ivanića u Monseni kraj Rovinja. Iako su rovinjski vatrogasci stigli za dvadesetak minuta, vatra je progutala dio kuće, ljetnu ugostiteljsku terasu, gospodarski objekt, nadstrešnicu ispod koje je izgorio novi peugeot 207 i dvije kamp-prikolice. Jučer je obavljen očevid kako bi se utvrdio uzrok, a prema prvim procjenama, šteta je možda i veća od milijun kuna.

Stric spavao u prikolici
– Sama sam bila u kući jer su mi roditelji na putu - o tragediji nam je sva još u šoku pričala Mirjana, kći vlasnice imanja koja se zove kao i njezina majka.

- Oko pola noći probudilo me pucketanje i toplina pa sam u pidžami izletjela van. Na sve je strane gorjelo. U jednoj prikolici je sa sinom spavao moj stric i prvo sam pomislila da su izgorjeli, ali na sreću, vatra još nije bila zahvatila prikolicu. Pozvali smo policiju i vatrogasce i nemoćno gledali kako sve gori.

Ponovno smo ostali bez ičega jer ovo nam je drugi požar u kojem smo ostali bez ičega. Prvo nam je u agresiji na našu zemlju u Laslovu izgorjela kuća. Kao prognanici došli smo u Rovinj i ovdje se ponovno skućili – očajna je Mirjana, koja je zaposlena u Rovinju. Ostala je bez sobe u kojoj je spavala pa čak i bez odjeće. Sad očekuje roditelje da se vrate s puta na koji su otišli u subotu.

Još se istražuje uzrok
Rovinjski su vatrogasci nakon nekoliko sati borbe s vatrenom stihijom uspjeli lokalizirali požar i dežurali sve do jutra kako se vatra ponovno ne bi razbuktala pod naletima jake bure, a djelatnici PP-a Rovinj i Javne vatrogasne postrojbe jučer su cijeli dan pretraživali zgarište u potrazi za uzrokom požara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije