Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren novi odjel u lipičkoj bolnici

U potpuno uništen objekt u ratu uložili 15,5 milijuna kuna

bolnica lipik
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/3
29.01.2014.
u 18:38

Odjel ima ukupno 18 soba, opremljenih i uređenih prema najvišim standardima. Sobe su klimatizirane, svaka je opremljena televizorom i pristupom internetu.

U Specijalnoj bolnici Lipik danas je otvoren novi odjel u zgradi Dependence koja je u potpunosti bila uništena u Domovinskom ratu. Odjel ima ukupno 18 soba, opremljenih i uređenih prema najvišim standardima. Sobe su klimatizirane, svaka je opremljena televizorom i pristupom internetu. Dependence je zatvorenim prolazima povezana s bolničkim kompleksom, prilagođena je i za manje pokretne ili potpuno nepokretne pacijente s posebnim naglaskom na oboljele od multiple skleroze, različita reumatska oboljenja i sl. Obnova zgrade s rimskim kupkama stajala je oko 15,5 milijuna kuna, od čega je bolnica uložila oko 7 milijuna kuna, a ostatak je osiguralo Ministarstvo zdravstva putem razvojne banke Vijeća Europe.

– Početkom 2011. godine, u vrijeme zahuktavanja ekonomske i financijske krize, kad su se počele zaustavljati sve javne investicije, argumentima i upornošću uvjerili smo nadležne u Ministarstvu zdravlja u opravdanost investicije u zgradu Dependence. Ne bi nam to uspjelo da nismo ponudili vlastito učešće od 40 posto, što baš nije uobičajena pojava u općem siromaštvu našeg zdravstvenog sustava – istaknuo je Darko Kelemen, ravnatelj Specijalne bolnice Lipik na današnjem otvaranju dodajući da su zadnjih nekoliko godina u obnovu bolnice uložili ukupno 20 milijuna svojih i decentraliziranih sredstava.

– Obnova Dependence uklapa se u planove i viziju razvoja naše ustanove. Danas bolnicu, a sutra Toplice Lipik vidimo kao centar za liječenje i rehabilitaciju oboljelih od multiple skleroze, stanja nakon CVI-a te ostalih neuroloških, reumatskih i ortopedskih bolesti i stanja. U svakom našem segmentu rada želimo biti izvrsni, izvrsni u stručnosti, smještaju, ambijentu, prehrani, u odnosu prema gostu – poručio je Kelemen te dodao da već sutra kreću s rekonstrukcijom još jednog odjela sa 18 postelja.

Na obnovljenom odjelu čestitke je zaslužnima uputio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Danas je s ovako lijepim objektima ispisana još jedna nova stranica grada Lipika, naše županije, ali i Hrvatske – kazao je župan Tomašević.

Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik podsjetio je kako su neke bolnice za specijalnu rehabilitaciju u Hrvatskoj morale u sanaciju zbog loših poslovnih rezultata, ali ne i lipička bolnica koja se uspješno razvija i koja je jedno od najljepših lječilišta od Beča do Pešte.

Zdravko Ronko, izaslanik predsjednika Sabora, kazao je da danas svjedočimo uspješnom završetku značajnog projekta koji spaja prirodne izvore te najbolja medicinska dostignuća. Osigurana je iznimna liječnička skrb koja udovoljava i najvišim medicinskim standardima.

– Ovo je dokaz i poslovne uspješnosti upravljačkog tima te svih njezinih djelatnika te dokaz uspješne kombinacije prirodnog bogatstva, vrhunskog medicinskog osoblja i stručnjaka, čime se možemo ponositi – poručio je Ronko koji je zajedno sa zamjenikom ministra zdravlja otvorio obnovljeni objekt koji je blagoslovio lipički župnik Jozo Zorić. 
 

Komentara 1

CR
croatia652
22:50 29.01.2014.

jedan dan ću otvoriti paštetu i iz nje će iskočiti ronko, više ne kupujem ni paštete i narezak, hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije