Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz vatrenog oružja

U polju usmrćeno osam konja istog vlasnika: Policija traga za nepoznatim počiniteljem

Ilustracija
Nikola Cutuk/PIXSELL
01.02.2021.
u 14:35

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg je podnijela prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja

Sisačka policija objavila je kako se traga za nepoznatim počiniteljem koji je krajem prošle godine kod mjesta Strmen i krajem siječnja ove godine kod mjesta Crkveni Bok na sunjskom području, u polju ubio osam konja.

Naime, nepoznati počinitelj je iz vatrenog oružja u dva navrata ustrijelio po četiri konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak istog vlasnika. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 120.000 kuna. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg je podnijela prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Inače na području Sunjskog polja, kao i nedalekog Lonjskog polja, stoka je u slobodnoj ispaši, a pri tome često zaluta na obradivo zemljište te nanose štetu poljoprivrednicima. Zbog toga je i ranije bilo ovakvih slučajeva.

VIDEO Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci

Komentara 11

Avatar gulag
gulag
15:32 01.02.2021.

Vidim da niko ovdje ne kuži čiji su to konji! Svuda po Hrvatskoj ih ima, to su konji lutalice, nemaju smještaj, cijelu godinu su vani, na otvorenom, idu kod god hoće jer na njih niko ne pazi, niti ih hrani, snalaze se sami, zato i prave štete na poljima. Ali.... ti konji imaju vlasnika!!! Vlasnik na njih ubire poticaj od strane države, plaća se po grlu, što ih je više to bolje. To su ogromni novci. Kad konj napravi štetu onda je ničiji, a kad treba primiti poticaj zna se na čijoj listi je zaveden. E sad da otkrijem vlasnika/e! To su Romi!!!

IJ
istina__jako_boli
18:41 01.02.2021.

Za ovo je kriv vlasnik, jer da je pazio na svoje konje da ne prave stetu drugim ljudima, do toga ne bi ni doslo. Ako je vlasnik iz sela Slovinci , onda mu to ne bi bilo prvi puta da su njegove zivotinje drugima nanijele stetu.

DU
Deleted user
17:25 01.02.2021.

Kriva država,daje bezuvjetno poticaje.Svako grlo za život mora imati određenu površinu a vlasnik privatnu,unajmljenu ili pod koncesijom ograđenu zemlju.Stoka bez nadzora luta po državnim,da ne pišem lokalnim cestama i nikom ništa.Ne znam kako su završili slučajevi sudara s konjima koji su imali smrtne posljedice i teška ozljeđivanja.Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije