Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Poduzetničkoj zoni mađarski investitor gradi tvornicu namještaja

Gradonačelnik Novske Marin Piletić istaknuo je zadovoljstvo investicijom vrijednom više od 16,5 milijuna kuna u poduzetničkoj zoni
12. lipnja 2020. u 13:23 1 komentara 1493 prikaza
Foto: Grad Novska

Do sredine iduće godine u Poduzetničkoj zoni Novska trebala bi niknuti tvornica za proizvodnju vrtnog namještaja, namještaja za plažu i sličnih proizvoda. Najavio je to  mađarski investitor Nandor Badinszki, vlasnik tvrtke HOROG export – import d.o.o. iz Zagreba, koji je potpisao ugovor o kupoprodaji parcele u zoni s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem.

Svakodnevni život u Dubrovniku polako se vraća u normalu brojni projekti Kako je Dubrovnik uz EU fondove i gradske investicije unaprijedio život građana

Riječ je o parceli od oko 10.000 kvadratnih metara, na kojoj će se izgraditi proizvodna hala od oko 2.200 kvadrata. Plan je zaposliti 47 djelatnika.

- Zadnjih nekoliko godina tvrtka nam je u velikom porastu, a bavili smo se trgovinom. Sada je starteška odluka da počnemo i s  proizvodnjom te smo odabrali ovu lokaciju zbog brojnih pogodnosti. Blizina je autoceste i željeznice, dostupnost radne snage je dobra kao i dostupnost sirovine. No, bitna je bila i dobra podrška našim planovima od strane Grada – rekao je Badinszki ponovivši kako bi, ako sve bude išlo po planu, proizvodnja mogla početi sredinom 2021. godine.

- Proizvodnju bi s vremenom proširili i na ostale artikle za interijere. Slavonsko je drvo cijenjeno, a tvrtka namjera razvijati daljnju proizvodnju i dizajn – rekao je Izet Milaver, razvojni menadžer u tvrtci dodavši kako će u Novskoj proizvoditi i luskuzni namještaj za plaže i turizam.

Bačvice, plaža Turistička ponuda HTZ i Hrvatska na online investicijskom i trgovinskom sajmu CHINA-CEEC Expo

Gradonačelnik Novske Marin Piletić istaknuo je zadovoljstvo investicijom vrijednom više od 16,5 milijuna kuna u poduzetničkoj zoni. 

- Sretan sam što je Poduzetničak zona Novska prepoznata kao atraktvna lokacija za inevstitore, koji se sada nižu ovdje. Pored poslovne zgrade novljanskog Vodovoda, pogona PHYOX za proizvodnju mikro algi, još dvije tvrtke trebaju započeti građenje pogona, a ovim ugovorom s tvrtkom HOROG, povećava se broj investicija u zoni – rekao je gradonačelnik Piletić. 

Učenici prvog dana škole
POTVRDILO MINISTARSTVO
Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • anlaser:

    Mađari imaju računa otvarati tvornicu namještaja a mi smo naše uništili . DIK Đurđenovac , TVIN Virovitica , GAJ Slatina , drvoprerađivački giganti i respektabilna poduzeća s tradicijom i tisućama zaposlenih koje je banda privatizirala , pokrala i uništila !