Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U pljačku milijun kuna iz Podravske banke umiješana trojica muškaraca

29.01.2009.
u 11:46

Policijski službenici Policijske postaje Dugo Selo dovršili su kriminalističku obradu nad trojicom muškaraca starosti 22, 24 i 58 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u počinjenju kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti i pronevjere na štetu Podravske banke, priopćila je zagrebačka policija.

Podsjetimo, prije dva dana uhićen je G. Č. (24) zbog krađe milijun kuna iz sefa Podravske banke u Dugom Selu, a danas je policija izvijestila da su u pljačku umiješana još dvojica muškaraca.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnji zaposlenik banke u subotu 24. siječanja na temelju prethodnog dogovora s osumnjičenim 22-godišnjakom izvršio dvije fiktivne uplate u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna na račun 22-godišnjaka koje je on podigao istoga dana u drugoj poslovnici.

Osumnjičeni zaposlenik banke također je iz priručnih blagajni otuđio novac (više stotina tisuća kuna) koji mu je bio povjeren za rad u banci. Dva dana nakon toga otišao je u Bjelovar te trećeosumnjičenom 58-godišnjaku ispričao što je učinio te mu dao nekoliko tisuća kuna.

Trećeosumnjičeni 58-godišnjak mu je pružio pomoć na način da ga je sakrio zajedno s otuđenim novcem u vikendicu na području Bjelovara, gdje su ga dan poslije pronašli i uhitili policijski službenici. Na temelju naloga Županijskih sudova u Zagrebu i Bjelovaru izvršene su pretrage obiteljskih kuća i osobnog vozila osumnjičenih te je pronađen dio otuđenog novca.

(ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije