Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALIFORNIJA

U padu vojnog zrakoplova na kuće u San Diegu poginulo troje ljudi

08.12.2008.
u 21:53

Borbeni zrakoplov tipa F-18 srušio se u naseljeno područje u San Diegu, potvrdila je američka Federalna zrakoplovna administracija, prenosi BBC. Vatrogasci San Diega opisali su da je područje na koje se srušio zrakoplov gusto naseljeno.

Galerija slika: Kuće u plamenu nakon pada vojnog zrakoplova

Troje ljudi je poginulo u jednoj od kuća na koje je zrakoplov pao, a još se jedna osoba smatra nestalom. Izgleda da se u jednoj od uništenih kuća nalazilo dvoje djece, njihova majka i baka. Vatrogasci još nisu potvrdili tko je od njih poginuo, a četvrta osoba nije nađena.

Plamenom je zahvaćeno ukupno sedam kuća, objavile su lokalne vlasti. Pilot je uspio iskočiti iz letjelice. Njegov se padobran zakačio za grane stabla i on se u stabilnom stanju nalazi u bolnici u San Diegu.

Zrakoplov se srušio 3,2 kilometra od baze, dok se pilot pripremao za slijetanje. Kako je izjavio glasnogovornik FAA-e, pilot se katapultirao iz zrakoplova prije pada.

Jedan od očevidaca Donny James izjavio je za CNN kako je zrakoplov letio nisko, i izgubio kontrolu "baš kao u Top Gunu, i pao". Nije se uspio približiti mjestu pada jer su dvije kuće bile zahvaćene plamenom, a na mjesto događaja je i brzo stigla policija.

(mp/h)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije