Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogoća ili oprez?

U osječkom kraju lani “uhvaćen” 
1881 pijani biciklist, u splitskom – pet

08.04.2016., Bjelovar - Najavjena promjena vremena sa naoblakom i proljetnom kisom u jutarnjim je satima zahvatila i Bjelovar. Stoga je vecina gradjana nosila kisobrane.  Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
09.04.2016.
u 12:54

Policijska uprava osječko-baranjska ističe da sve rade po zakonu, a cilj im je spašavanje života i smanjivanje troškova nesreća

Ili je Osijek najstroži grad u kojem policija kažnjava građane ili su Osječani najlošiji vozači, biciklisti, usto skloni alkoholu.

“Dilema” je to o kojoj se intenzivno raspravlja u javnosti, a građani sve više kritika adresiraju na PU osječko-baranjsku. Čak je i HDSSB uputio otvoreno pismo ministru Vlahi Orepiću i izrazio “sumnju građana kako osiromašeni Slavonci i Baranjci kroz policijske kazne pune državni proračun”. Zadnji podaci o broju prometnih prekršaja pokazuju da ih je lani zabilježeno 93.937 u PU osječko-baranjskoj, a u deset puta većem Zagrebu ta je brojka iznosila 180.453.

Osječko-baranjska je policija kaznila i 1881 biciklista zbog alkohola, dok ih je u Splitu evidentirano primjerice pet. – Kad bismo pretpostavili da je svaki biciklist kažnjen s 500 kuna, kolika je kazna za vožnju po pješačkoj stazi, dolazimo do brojke od 940.500 kuna – izračunali su u Živom zidu.

Policija ističe da radi po zakonu, cilj im je spašavanje života i smanjivanje troškova nesreća. Sukladno tome, jedna od mjera je, kažu, i represivno postupanje policije. – Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja 36% rezultiralo je lani upozorenjem te 12,2% beznačajnim prekršajem ili oportunitetom i nije pokrenut prekršajni postupak – navodi Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. 

>>Biciklist vozio sa 2,36 promila alkohola u krvi

>>Pijani biciklist vrijeđao policajce pa ga vezali i uhitili

Komentara 11

LU
Luka1710
13:13 09.04.2016.

Policija u Osijeku radi po zakonu kad gospođu baci na pod, kad izmišlja da je pješak prešao na crveno, kad biciklist vozi po pločniku iako u tom dijelu grada nema biciklističke staze, itd.

TH
thekurcula
13:05 09.04.2016.

A drugo, zakon ne razlikuje vozaca bicikla pod uticajem alkohola i vozaca motornog vozila pod uticajem alkohola. A morali bi, makar malo. Jedni jure 100 na sat, a i mnogo vise, a drugi se tek taljigaju.

KT
komen_tar
15:52 09.04.2016.

Ili ovi vise voze bicikl ili im je policija azurnija, a zakljucit da ovi vise piju od splicana je glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije