Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi put od 2012.

U Osječko-baranjskoj županiji lani rođeno stotinu beba više nego godinu ranije

Rodilište/Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
26.07.2021.
u 14:47

Ovaj pozitivan pomak rezultat je provedbe niza projekata kojima županijska uprava nastoji usporiti i promijeniti negativne demografske trendove, poručuju iz Osječko-baranjske županije

Ravno 100 djece više rođeno je u Osječko-baranjskoj županiji u 2020., u odnosu na godinu ranije. Pokazuju to nedavno objavljeni podatci Državnog zavoda za statistiku. Prvi je to put od 2012. da je broj rođene djece na području Osječko-baranjske županije veći u odnosu na prethodnu godinu.

- Iako je prirodni prirast negativan u svim županijama, odnosno veći je broj umrlih nego rođenih, raduje podatak da je na području devet županija rođeno više djece nego 2019. godine, a najviše, njih 100, upravo na području naše Županije – poručuju iz Osječko-baranjske županije.

- Ovaj pozitivan pomak rezultat je provedbe niza projekata kojima županijska uprava nastoji usporiti i promijeniti negativne demografske trendove. Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva, besplatni školski obrok za oko 18.000 učenika osnovnih škola, izgradnja regionalnih centara kompetentnosti, besplatni prijevoz vlakom redovitih studenata, posebni projekti za mlade i umirovljenike, kao i niz projekata za poljoprivrednike i poduzetnike temelj su za daljnje poboljšanje demografskih kretanja, porast kvalitete življenja na području Županije te ujednačen gospodarski, socijalni i društveni razvoj. Porast broja rođene djece, čiji je pozitivan trend nastavljen i u prvom tromjesečju ove godine, najbolji je pokazatelj uspješnosti provedenih mjera – zaključuju u Županiji.

VIDEO U Slavonskom Brodu vozač autobusa priveden u Županijsko državno odvjetništvo u pratnji policije.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:04 26.07.2021.

Nestašica novca za kondome, anti-tabletice. Korona, nema utakmica, bircuza i krčmi. U krevet skupa sa suprugom. Malo vina malo sexa i eto beba dvjesta

T1
T1000
15:46 26.07.2021.

tako je to uvijek u najsiromašnijim krajevima

Avatar anlaser
anlaser
21:20 26.07.2021.

Bilo bi zanimljivo vidjeti jesu li potomci domicilnog stanovništva ili došljaka koji su se jeftino skučili u Slavoniji od kada je HDZ devastira ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije