Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza
Povratak na članak

U Njemačkoj radi 20% 'penzića'... za 40% hrvatskih rad zabranjen

Najvažnija je prednost zapošljavanja umirovljenika da se novac uplaćuje u hrvatski mirovinski sustav i troši na domaćem tržištu, ističe Maja Bogović

Komentari 8

VI
Vito
10:13 08.10.2018.

U Njemačkoj radi 20% 'penzića'... za 40% hrvatskih rad zabranjen ::: Dajte ne relativiziraje činjenice da je u hrvatkoj zabranjen rad na općenitom, ne postotnom temelju. __ Žena zatrudni, dobije otkaz __ Nema neradne nedjelje i blagdana, a ako ne dođeš na posao kad "gazda" naredi ostaješ bez posla. __ Rad je dopušten isključivo državnim parazitima koji dobivaju sve više novca od sve manje radno sposobnih i stvarno radišnih privatnika. __ Ne pišite obmane o "nezabranjenom radu", jer je u Hrvatskoj zabranjeno imati veću plaću od parazita, a ako i je veća od 5.000 kuna, onda ju paraziti oporezuju toliko da je platitelju isplativije zatvoriti poslovanje, nego plaćati parazitima mirovinu. __ Da, svi imamo pravo raditi, a naš je izbor hoćemo li raditi __ A za koga radimo??? __ Isključvo za državne parazite koje podržavaju sindikalni paraziti koji imaju sve veće plaće sa sve manje radnika koji ih "plaćaju".

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
10:14 08.10.2018.

Lupetate.... nikom u EU (a i u Americi) se mirovina ne ukida ako kao penzic ide raditi i zaradi odredjenu sumu, vec mu se mirovina stavlja u stanje mirovanja. Znaci cim orestane raditi kao penzic sva mirovinska primanja mu seee ponovo aktiviraju, i nerijetko uvecana za doprinos koji je uplacivao dok je kao penzic radio. A to sto je vlada u RH maceha svom narodu, to je sasma druga prica, koja korijenje vuce iz stare Juge za kojom nazalost vecina Hrvata nostalgicno uzdise.

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
10:43 08.10.2018.

Zar bi trebali raditi do groba? Koja je onda uopće svrha penzije? Kad bi svi.živjeli po 100 godina valjda bi se radilo do 95-te!!

VL
Avatar maxist
maxist
12:31 08.10.2018.

Institucija "mirovine" slična milostinji ,a mnogi bi više zaradili sa šeširom u ruci ...pred crkvom. Ograničenja su nenormalna i nelogična........ali vidim -bit će gore !

VL
KU
kupatilo
12:12 08.10.2018.

Onda jos jedna neprada mozda i najveca kod nas.Branitelj si i bilo te sramota izbjegavat ratista i biosi uvjek na usluzi i danas nemas nista.Danas su branitelji kod nas oni kojisu bili po bolovanjima i izbjegavali ratista i tusu dobili sve.Cas poginulima ili ranjenima pasu nesto dobili ali nebi ni oni nego ih nisu mogli zaobici jer vidno je da nema ruke ili noge.Ostale mirovine su zasnovane na neucescu u odbrani domovine tj.na konstantnom bolovanju i navodnom pts-piu.Pa vise je gradana hrvatske dobilo pts-pi od politike vrha drzave nego od ratovanja.Postavljam pitanje dokad ce oni kojisu izbjegavali i izbjegli ratiste na nacin dasu bili po bolovanjima doksu drugi branili drzavu i nisu dobili nista jer nisu glumili a viste bolovanja pretvorili u mirovine.Cast pravim braniteljima ali ti nemaju mirovinu.Izuzev jadnika kojisu izgubili dio tjela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.