Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori

U nedjelju izbori za vijeća nacionalnih manjina

'bih...ljubuski...05.10.2008...ljubuski...os marka marulica...lokalni izbori 2008...         Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list...'
'Zoran Grizelj/Vecernji list'
04.07.2011.
u 10:43

Prema zaključenom popisu birača, na županijskom je području 360 Slovenaca, 716 Srba, 249 Albanaca, 51 Bošnjak i 309 Roma

Izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Varaždinskoj županiji održat će se 10. srpnja. Prema zaključenom popisu birača, na županijskom je području  360 Slovenaca, 716 Srba, 249 Albanaca, 51 Bošnjak i 309 Roma. Albanska nacionalna manjina u gradu Varaždinu nije kandidirala predstavnika u Vijeće.

U gradu Varaždinu u Gradskoj će vijećnici pripadnici srpske nacionalne manjine birati Vijeće u Gradu Varaždinu, a pripadnici slovenske nacionalne manjine birat će svojeg predstavnika u Gradu Varaždinu. Birat će se i vijeća srpske i slovenske nacionalne manjine za županijsku razinu te predstavnici albanske, bošnjačke i romske manjine za razinu županije. Njih će birati  birači  srpske, slovenske, albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine s prebivalištem u Gradu Varaždinu, Ivancu, Novom Marofu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama te općinama Bednja, Beretinec, Breznica, Breznički Hum, Donja Voća, Gornji Kneginec, Jalžabet, Klenovnik, Ljubešćica, Maruševec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec, Visoko,  Sračinec i Petrijanec.

U Ludbregu u Pučkom otvorenom učilištu birat će se predstavnik srpske nacionalne manjine za gradsku razinu, vijeća srpske i slovenske nacionalne manjine za županijsku razinu te predstavnici albanske, bošnjačke i romske manjine za razinu županije. Njih će birati birači  srpske, slovenske, albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine s prebivalištem u Gradu Ludbregu i općinama Martijanec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Sveti Đurđ.

U općini Cestica, u prostorijama tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva, birat će se predstavnik slovenske manjine za općinsku razinu te vijeća srpske i slovenske nacionalne manjine na razini županije kao i predstavnici albanske, bošnjačke i romske manjine. Njih će birati birači  srpske, slovenske, albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine s prebivalištem u općinama Cestica i Vinica.  

U općini Petrijanec, u područnoj školi u Strmcu Podravskom, birat će se vijeće romske nacionalne manjine za općinsku razinu te predstavnik romske nacionalne manjine za županijsku razinu. Njih će birati birači romske nacionalne manjine s područja općine Petrijanec.

Predsjednik je županijskog izbornog povjerenstva Zlatko Lodeta, varaždinskog Alan Pretković, a ludbreškog Karmen Ošpuh. Na čelu Općinskog izbornog povjerenstva u Cestici je Ksenija Flack-Makitam, a u Petrijancu Vesna Šumiga.

– Ne očekujemo probleme u provedbi izbora – rekao je danas na konferenciji za novinare Zlatko Lodeta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije