Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski Voćni trg

U masliniku na Voćnom trgu imaju najbolja ulja!

uje
10.05.2010.
u 16:05

Cilj organizatora jest podići kulturu uživanja maslinova ulja te povećati njegovu potrošnju u Hrvatskoj .

Na splitskom Voćnom trgu otvoren je, a do nedjelje će trajati – Tjedan maslinova ulja. Radi te manifestacije na starom trgu u središtu grada postavljene su žive masline, a gosti i domaći moći će na štandovima degustirati i kupiti naša najbolja maslinova ulja.

Otvoreni “oil barovi”
Iza organizacije stoji Oleoteka Uje, a cilj im je podići kulturu uživanja maslinova ulja i povećati potrošnju po stanovniku u Hrvatskoj, ali i unaprijediti kulturu prezentacije maslinova ulja u restoranima. Krajnji cilj projekta jest da čitava Hrvatska, a osobito Split, postane prepoznatljiva kao destinacija u kojoj se maslinovo ulje cijeni te zemlja iz koje se kao suvenir odnosi bočica vrhunskog maslinova ulja.

– Split je grad u kojem živi najveći broj maslinara u Hrvatskoj i zbog toga zaslužuje ovakav događaj, koji će, uvjeren sam, biti atrakcija za građane, ali i za turiste. Radi podizanja kulture potrošnje maslinova ulja u sedam splitskih restorana postavili smo i besplatne “oil barove” – kaže Leopold Botteri, direktor i vlasnik Oleoteke Uje.

I đaci će kušati ulje
Osim “oil barova”, bit će organizirani i drugi događaji, primjerice, interaktivne radionice novinara, vrhunskih kuhara i vodećih hrvatskih maslinara. Znaju organizatori da na mlađima svijet ostaje pa će se na Voćnom trgu svako popodne tijekom čitavog tjedna organizirati degustacije maslinova ulja za djecu splitskih osnovnih škola. Za kušanje ulja prijavilo se više od 400 djece, a ono što oni nauče u budućnosti će pridonijeti jačanju kulture maslinova ulja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije