Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'U kninskoj bolnici nisu ugroženi ni djelatnici niti pacijenti'

Ministar zdravstva M. Kujundžić siguran je u rješenje problema s veledrogerijama
21. rujna 2019. u 20:39 4 komentara 514 prikaza
Ministar Milan Kujundžić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

U bolnici u Kninu ništa se neće dogoditi ni pacijentima ni djelatnicima, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Šibensko-kninska županija naći će rješenje – komentirao je prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva, blokadu kninske bolnice koju je poduzela veledrogerija zbog neplaćenih potraživanja.

u problemima Ministar Kujundžić otkrio tko će pokriti dug bolnice u Kninu

Dugovi za lijekove odavno su i javna tema i omča oko vrata cijelom zdravstvenom sustavu te dakako da nisu nastali jučer. Uostalom, ovaj potez nekih veledrogerija ionako je usmjeren ponajprije na bolnice koje dug vuku najdulje, a među njima su bolnice u Vukovaru, Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, koje je nabrojio i ministar Kujundžić. Kako je rekao, to su bolnice s dugovima koji traju više od 500 dana i za koje je Vlada u posljednja dva mjeseca izdvojila desetke milijuna kuna.

Zagreb: Zdravstveni sindikati na Rebru organizirali prosvjednu akciju 'Pet do 12' romana kovačević barišić Dodatni rad liječnika ilegalan je i potplaćen

– U posljednjih godinu dana Ministarstvo, odnosno Vlada, izdvojilo je više od dvije milijarde kuna, a sada ćemo to sve isto nastojati nastaviti otplaćivati uz odgovornost županija za financijsko poslovanje ustanova – dodao je ministar Kujundžić.

Posljednji razgovori na relaciji administracija – veledrogerije po ovoj temi bili su ljetos, a uslijedilo je, podsjetimo, upozorenje veledrogerija da su prisiljene djelomično obustaviti isporuku lijekova i tužiti bolnice dužnike. Krajem lipnja ukupan dug iznosio je 2,6 milijardi kuna uz projekciju da će do kraja godine to biti 3,5 milijarde kuna uz tempo rasta od 150 milijuna kuna novog duga svakog mjeseca.

Milan Kujundžić Ministar Kujundžić: 'Nije u šoldima sve', vratilo se više od polovice liječnika koji su otišli iz Hrvatske

Osim tužbi protiv bolnica i posljedičnih ovrha bolničkih računa, tada se neslužbeno govorilo i o prodaji ovih dugova specijaliziranim kućama za naplatu potraživanja. Iz administracije su uvjereni u rješenje, odnosno daljnje rješavanje nagomilanih dugova budući da, kako tvrde upućeni, većina se računa veledrogerijama od ljekarni plaća u roku od 60 dana. 

VIDEO Plenković položio kamen temeljac za novu bolnicu na Sušaku

 

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • marko_markovic:

    Kad će se PREISPITATI CIJENE VELEDROGERIJA koje se ispostavljaju bolnicama? Bočica dotatka hrani Betaglukana TransferPoint u inozemstvu košta 50 eura (oko 350 kn), a u hrvatskim ljekarnama 620 (šeststotinadvadeset kuna)-jedna bočica! Može se samo zamisliti kakvi računi se ispostavljaju bolnicama. ... prikaži još!. Bojim se da re riječ o teškoj pljački, koju ''nitko'' ne vidi, a uništava se zdravstveni sustav!

  • Vrac666:

    Bolje je biti zdrav i bogat nego siromašan i bolestan kad si siromašan đabe ti što si bolestan

  • Vrac666:

    Bolnice to on naziva bolnicama, hranu ni psi nebi jeli, sanitarni čvorovi su ko iz Alan Forda, sestre padaju s nogu, malo malo pa netko dobije bolničku bakteriju, smazano i prljavo, krevetnina i jastuci još iz Juge i to su bolnice