Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ashraf Ali Hashanein Garabli

U Kairu ubijen terorist odgovoran za ubojstvo Tomislava Salopeka

egipatski vojnici
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.11.2015.
u 17:39

Nakon što su ga locirali kako u kairskoj četvrti El-Marg vozi automobil krivotvorenih tablica pustili su ga da uđe u jednosmjernu ulici s namjerom da ga uhvate živoga

U razmjeni vatre u kairskom kvartu El-Marg ubijen je terorist Ashraf Ali Hashanein Garabli koji je odgovoran za otmicu i ubojstvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. Visoki izvor u Ministarstvu unutarnjih poslova Egipta potvrdio je za Večernji list kako je vrhovni zapovjednik ekstremističke grupe Beit Al Maqdis u Egiptu, koja djeluje na području poluotoka Sinaj te slijedi Islamsku državu, Ashraf Ali Hashanein Garabli, ubijen u pucnjavi do koje je došlo kada ga je policija u nedjelju pokušala uhititi.

Iako je Hashanein bio jedan od najtraženijih terorista u zemlji za kojim je policija izdala tjeralicu još u siječnju 2014. godine, potraga za njim se intenzivirala nakon što je izvršena egzekucija hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka prošlog ljeta. Od tada ga je egipatska obavještajna služba prisluškivala i pratila svaki njegov pokret. Prema riječima našeg izvora, nakon što su ga locirali kako u kairskoj četvrti El-Marg vozi automobil krivotvorenih tablica pustili su ga da uđe u jednosmjernu ulicu s namjerom da ga uhvate živoga. Međutim, nakon što su ga opkolili, on je otvorio vatru na policiju i snage sigurnosti su ga nakon toga ubile. Između ostalog , smatraju ga odgovornim i za ubojstvo američkog naftnog radnika, godinu dana prije i bombardiranje talijanskog konzulata u srpnju kada je poginula jedna osoba i ranjeno 10. Poznato je kako je Garabli bio desna ruka Hishama Al Eshmavija, bivšeg časnika egipatske vojske koji je predvodio bombaške napade i atentate za grupu Beit Al Maqdis.

>> Tomislav Salopek: žrtva rata u kojem smo zaboravili da sudjelujemo

Komentara 8

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
20:23 09.11.2015.

Gorio u paklu

DU
Deleted user
08:00 10.11.2015.

Daj Bože da je istina, mala utjeha za Tomislavovu obitelj.

Avatar unfeeling
unfeeling
06:52 10.11.2015.

Arapski svijet nije spreman za demokraciju, vojska i čvrsta ruka su jedini faktor stabilnosti i obrana od anarhiju ili kalifata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije